У Самборі освятили престіл та іконостас у соборі Покрову Пресвятої Богородиці

7 липня, у свято Різдва святого Івана Хрестителя, владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відвідав прокатедральний собор Покрову Пресвятої Богородиці м. Самбора.

Єпископ освятив у правій наві храму південний престіл та іконостас. Під час Архиєрейської Літургії йому співслужили о. Богдан Добрянський, декан Самбірський, о. Микола Витівський, ректор катехитичного інституту,   о. Володимир Коркуна, адміністратор храму, о. Флор Дашинич, о. Тарас Рисей, о. Олег Здреник.

За дар для храму владика Григорій та о. Володимир подякували фундаторці престолу й іконостасу, меценатці з Канади Євгенії Піцюрі-Швець, уродженці с. Зарайсько на Самбірщині.

Це не перший дарунок церкві від п. Євгенії. У 2001 році майже власним коштом вона побудувала храм Різдва Пресвятої Богородиці в рідному селі Зарайсько. За її сприяння була повністю відреставрована капличка Зарваницької Божої Матері, що біля чудотворного джерела. Пані Євгенія – фундаторка побудови і реконструкції храмів у Самборі, Рудках, Львові, Берегово, Тернополі, Києві. Долучалася вона і до відновлення діяльності Києво-Могилянської академії, молодіжного центру «Ганнуся» в Миргороді Полтавської області, товариства «Просвіта», «Пласту», музею «Бойківщина» в Самборі, побудови пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові, спорудження інформаційних стендів про Голодомор англійською мовою.

Наприкінці Богослужіння о. Володимир Коркуна наголосив, що щороку 27 червня, у день Блаженного священомученика єпископа Миколая (Чарнецького) і 24-х співмучеників й отця Омеляна Ковча у храмі відзначатимуть престольний празник.

Повідомив Степан Павлішак

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *