Все більше послуги служби зайнятості переходять в інтерактивну площину

Події 2014 року внесли корективи не тільки в життя людей, а й в діяльність організацій, які надають послуги населенню, зобов’язавши фахівців міняти підходи в роботі та методи взаємодії з клієнтами. Однією з таких установ є переміщена до Краматорську Донецька обласна служба зайнятості.

Як сьогодні працює служба, які надає послуги, як змінилися напрямки і пріоритети діяльності організації, розповідає директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко: «Сьогодні служба зайнятості в процесі реформації перетворилася в сервісну організацію, чиї послуги максимально орієнтовані на задоволення потреб клієнтів. Сучасні реалії вносять свої корективи в діяльність, змушуючи частково переносити фронт робіт в дистанційний формат. В результаті проведння фахівцями Донецької обласної служби зайнятості ретельної роботи на світ з’явилися спеціально розроблені програми для підприємців, шкільної та студентської молоді і учасників АТО. Ці програми тематично акумулювали всю накопичену корисну інформацію і послуги служби зайнятості в одному місці».

Наразі розроблено три програми, які можна безкоштовно завантажити в GOOGLE PLAY, це «Центр розвитку підприємництва», «Центр професійної орієнтації» і «Довідник послуг і пільг учасника АТО». Вони постійно оновлюються та удосконалюються, спираючись на досвід використання і з урахуванням відгуків користувачів.

Центр розвитку підприємництва створений для людей, які бажають започаткувати власну справу, і вже діючих підприємців, які мають намір розширювати і розвивати бізнес. Головна мета програми – допомогти в рішенні юридичних, фінансових, матеріально-технічних і консалтингових питань, пошук потенційних інвесторів, співзасновників і клієнтів, напрацювання ділових взаємовідносин між підприємцями, державними установами та приватними організаціями. Можна завантажити за посиланням:

Програма Центр професійної орієнтації розроблена з урахуванням ситуації, що склалася в регіоні, а саме, для реалізації права дитини з непідконтрольною території України на вільний доступ до безкоштовної професійної орієнтації. Донецький обласний центр зайнятості зосередився на створенні програми, яка в онлайн-режимі доступна кожному, містить актуальну інформацію щодо професійного вибору та планування професійного шляху. Додаток має прикладне значення і надає можливість отримати інформацію про світ професій та навчальні заклади, пройти профорієнтаційне тестування, надіслати питання службі зайнятості за допомогою електронного звернення.

Додаток Довідник послуг і пільг учасника АТО розроблено для прискорення соціальної і професійної адаптації, психологічної реабілітації учасників бойових дій, забезпечення базовою інформацією про пільги, права і соціальні гарантії цієї категорії громадян.

Додатки є у вільному та безкоштовному доступі за посиланням: Додатки ДОСЗ

Робота по удосконаленню надання послуг клієнтам Донецької обласної служби зайнятості постійно триває. Вона спрямована на максимальне наближення, розповсюдження та пристосування сервісів служби до споживачів.

                                                                                            Донецький обласний центр зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *