Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 17 липня 2018 року

У Краматорську «Національний корпус» провів вечір кіно

У Краматорську активісти «Національного корпусу» організували і провели кіновечір під відкритим небом. Кінопоказ відбувся в парку імені О. Пушкіна для всіх бажаючих.

На суд глядачів активісти запропонували відразу три фільми. Тут можна було подивитися такі кінокартини, як «Азовський Рух», «Кіборги» і «Тіні незабутих предків».

У заході взяли участь не тільки представники активної молоді, а й цілі родини з дітьми. Також до перегляду фільмів приєднувалися перехожі, які в цей час просто гуляли по парку. На превеликий жаль, ініційований кінопоказ зібрав не так вже й багато глядачів, але всі гості заходу залишилися задоволені.

Організаторів заходу можна було виділити з натовпу, орієнтуючись на футболки з характерною символікою. Також символіка «Національного корпусу» була присутня на повітряних кулях, які організатори роздавали дітям.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Жителі Краматорська пропонують відродити кінотеатр на вулиці Тріумфальної

Петицію з пропозицією відродити кінотеатр на вулиці Тріумфальній опублікував на сайті електронних звернень до місцевої влади краматорчанин Віктор Коломієць. Автор петиції вважає, що кінотеатр – це частинка історії нашого міста. Він пропонує повернути будівлю у власність громади і зробити так, щоб кінотеатр знову запрацював. За матеріалами сайту «Восточный проект»

У Краматорську почалася реєстрація на марафон «Наш Краматорськ-2018»

Почалася реєстрація на головну бігову подію українського Донбасу, присвячену 150-річчю заснування Краматорська.

22 вересня в місті пройде другий марафон під назвою «Наш Краматорськ» (дистанція 42 км 195 метрів). Організатором традиційного масштабного спортивного свята виступає ГО «Наш Краматорськ».

Організатори запрошують учасників на різні дистанції. Зареєструватися для участі в марафоні можна за цим посиланням.

Вас чекають:

  • 42 км в особистому заліку.
  • Естафета на 42 км.
  • Дистанція «напівмарафон» – 21 км.
  • Краматорська П’ятірка.
  • Шкільна естафета – 1500 м.
  • Благодійний забіг – 500 м.
  • Забіг з собаками – 500 м.
  • Дитячі забіги на 100 м.
  • Естафета «Мама + Папа + Я» – 1500 м.
  • Забіг хендбайкеров (забіг на візках) – 3500 м.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

 

Ляльковий театр, мольберти, фільтри для води: управління освіти про нове обладнання для краматорських шкіл

Сьогодні, 17 липня, начальник управління освіти Краматорська Марина Мозольова розповіла про ремонтні роботи, які проводяться в місцевих школах, а також про обладнання, поставка якого очікується найближчим часом.

За її словами, були укладені договори на ремонт даху в ЗОШ №26, майстерень в ЗОШ №24 та встановлення вікон в ЗОШ №22, ремонт електропроводки в ЗОШ №15. Всі підрядники відібрані через систему Прозорро.

Також почалися поставки обладнання для нової Української школи – ляльковий театр, пуфи і мольберти.

Закуплено картриджі фільтрів води для дитячих шкіл і садків.

Триває робота щодо посилення протипожежної безпеки, проведена покупка протигазів.

За матеріалами сайту 6264

 

У Маріуполі міська лікарня №4 переходить на новий рівень розвитку

Розвиток якісної медицини, створення комфортних умов для пацієнтів, придбання нового сучасного обладнання – в списку викликів Маріуполя. Місто своїм прикладом показує, як за підтримки стратегічних партнерів можна і потрібно втілювати в життя «проекти-здоров’я». У їх числі – інфекційне відділення міської лікарні №4 імені Мацуки.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко показав, як за допомогою великого бізнесу проходить не тільки «реанімація» сфери охорони здоров’я, а й будується кластерна медицина в місті.

Загальна вартість проекту з капітального ремонту інфекційного відділення міської лікарні №4 склала понад 18 млн грн. Сюди увійшли інвестиції металургійного комбінату «Азовсталь» в розмірі 8,5 млн грн і групи Метінвест – 1,2 млн грн. Відділення вже працює і приймає маленьких пацієнтів.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

 

Маріуполь перетвориться у «Студентську республіку»

Вже 20 років поспіль  «Студентська республіка» виховує покоління свідомих громадян, а його учасники та експерти розробляють програму модернізації країни. Тема цього року: «На шляху до прогресу і Вічного миру в Україні та світі». До заходу запрошують приєднатися маріупольську молодь.

ХХ Міжнародна програма «Студентська республіка» — найбільша подія для українського студентства, яка збирає максимальну кількість молодих лідерів, прогресивних експертів і думаючих громадян із усієї України та з-за кордону. Вже стартували Студреспубліки по всій країні. У Маріуполі захід пройде вперше. Форум відбудеться  20 та 22 липня на базі сімейного відпочинку «Акварель». Урочисте відкриття форуму о 14:00 20 липня.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

 

Співпраця та спільна робота: депутати і КСН упорядковують вулиці міста

Систематична робота з благоустрою прибудинкових територій можлива тільки за якісної комунікації між міською владою та мешканцями. Тільки так вдається оперативно прибирати траву, сміття, сухі дерева та долати аварійні ситуації.

Як розповідають в комітеті «Успенівка», за сприяння райадміністрації, депутатського корпусу і, звичайно ж, завдяки активності жителів практично на всій величезній території КСН покосили траву. «Місця масового відпочинку людей і так звані пустирі тепер мають зовсім інший вигляд. Крім того, ми убезпечили себе від пожеж, які в таку спеку можуть трапитися раптово та привести до сумних наслідків», – говорить голова комітету Світлана Колеснікова.

І «Зеленбуд», і «Місто для людей» також проводять сезонний покіс трави на території КСН «Машинобудівельник».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

 

Нові кінопокази в Маріуполі: про що розкажуть французькі короткометражки

У Маріуполі покажуть сучасні французькі короткометражні фільми, повідомили MRPL.CITY організатори.

«Франція – красива і розкішна, старовинна і сучасна, бажана країна для туристів і емігрантів. Поки світ намагається їй наслідувати, вона не бажає наслідувати нікому. Саме у Франції з’явився перший фільм братів Люм’єр. Про що розповідають французькі короткометражки зараз? Дивіться в новій збірці », – пишуть організатори.

Першим покажуть фільм П’єра Боланже «Бувайте, незаймані». Абдель і Інес вирішили переспати, не дивлячись на те, що погано знають один одного. Втім, несподівано їм доводиться доглядати за дитиною, що змушує Абдель і Інес пізнати один одного в інший спосіб.

За матеріалами сайту mrpl.city

«Золоте» село з аристократами і сонячними батареями на Донеччині претендує на звання «неймовірного»

Село Золотий колодязь Донецької області бореться в фіналі за звання самого «Неймовірного села України 2018», передає MRPL.CITY.

Сьогодні, 16 липня, стартував III Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018». Донеччину в фіналі серед 10 претендентів на перемогу представляє село Золотий колодязь, Добропільського району.

Історія населеного пункту давно обросла легендами, які із задоволенням підтримують місцеві жителі і понині. Біля криниці ходить місцевий активіст і знаменитість Василь Сокіл в образі Петра I.

Незважаючи на нечисленність місцевих жителів, разом з іншими сімома населеними пунктами, які відносяться до Золотоколодської сільської ради – тут проживає 1350 чоловік – село продовжує розвиватися і жити своїм життям. Наприклад, в Золотому Колодязі вже спробували альтернативні види електроенергії, встановивши в місцях, де не було освітлення, сонячні батареї. Зараз активно проводиться ремонт величезного Будинку культури – замінено повністю електропроводку, на черзі – перекриття. У школі йде ремонт спортзалу, в дитячому саду – каналізації та сантехніки.

Підтримати Золотий колодязь жителі Донеччини можуть, віддавши голос на сайті AgroPortal.ua, голосування триватиме до 16 серпня.

За матеріалами сайту mrpl.city

 

Сюрприз вартістю понад 70 тисяч гривень чекає малюків в Маріуполі

Для дітей в Маріуполі створять нові ігрові локації завдяки конкурсним проектам, передає MRPL.CITY.

Програма благоустрою територій реалізується в рамках сьомого сезону конкурсу соціальних проектів «Місто – нашими руками». У муніципальному дошкільному санаторії для дітей із захворюваннями органів дихання MRPL.CITY повідомили, що установа стала одним з 17 переможців конкурсу, отримавши грант від Групи Метінвест в розмірі понад 70 тисяч гривень.

За матеріалами сайту mrpl.city

 

У Донецькій області планують створити музей «Нескорений український Донбас»

Громадські працівники планують розмістити музейні кімнати в «застінках» у Дружківського виконкому.

Голова громадської організації «Товариство Олекси Тихого» Євген Шаповалов виступив з ініціативою про створення музею під назвою «Нескорений український Донбас». Музейні кімнати він пропонує розмістити біля будівлі Дружківського виконкому.

Як розповів Євген Шаповалов, в 2014 році, коли Дружківка перебувала під окупацією так званої «ДНР», біля будівлі виконкому був свій застінок – підвал, де катували людей з проукраїнською позицією. Крім того, саме в цьому місці свого часу сидів відомий на весь світ дисидент Олекса Тихий, чекаючи рішення суду в Дружківці.

Люди, які сиділи в катівнях цього місцевого гестапо, готові поділитися своїми особистими речами. Вони-то і стануть експонатами музею. Його планують відкрити в найближчому майбутньому.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

 

На чемпіонатах по дартсу в Бахмуті в категорії «Інваспорт» переможених не було

У Бахмуті, в спорткомплексі «Металург», пройшли чемпіонати міста з дартсу серед людей з вадами слуху та ураженням опорно-рухового апарату.

У першому з них серед чоловіків переможцем став Сергій Писаний. Друге місце зайняв Дмитро Котов, третє – Олександр Гавріліченко. У жінок чемпіонське звання виборола Тетяна Громова. Володаркою срібної медалі стала Зоя Поддорожко, бронзової – Валентина Панченко.

Далі відбувся чемпіонат Бахмута з дартсу серед людей з ураженням опорно-рухового апарату. У жінок в трійку призерів увійшли Світлана Романенко, Катерина Мезенцева і Наталія Зубар. Серед чоловіків першість Юрій Чорний.

Переможці та призери нагороджені грамотами.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

 

Ще одна громада в Донецькій області визнана самодостатньою

Тепер Олександрівська громада буде жити «без посередників».

Кабінет Міністрів на засіданні своїм рішенням визнав самодостатніми 72 об’єднані територіальні громади, в яких перші вибори відбулися 24 грудня 2017 і 29 квітня 2018. Також до уваги бралися громади, утворені навколо населених пунктів, які визначені перспективними планами як адміністративні центри ОТГ.

У Донецькій області самодостатньою визнана лише одна громада – Олександрівська, вибори в якій були в квітні поточного року.

Лідером стала Хмельницька область, в якій визнані самодостатніми 9 громад. У Вінницькій, Донецькій і Луганській областях – тільки по одній ОТГ.

– Визнання Олександрівської ОТГ самодостатньою дає всі можливості перейти на прямі міжбюджетні відносини і користуватися всіма перевагами об’єднаної громади і повноцінно здійснювати свої самоврядні повноваження, – прокоментував Максим Ткач, радник з питань децентралізації Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U -LEAD з Європою».

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

 

Боксер з Великого Добропілля з нокаутом виграв відкритий турнір

Вихованець районної ДЮСШ Ігор Телегін став золотим призером відкритого турніру з боксу «Кубок дружніх націй».

Турнір проходив з 10 по 14 червня в Бахмуті на базі спортивного комплексу «Металург». У змаганнях взяли участь 139 спортсменів з п’яти областей України: Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської та Івано-Франківської.

Організаторами турніру стали відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області, департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, управління з питань фізкультури і спорту Бахмутського міськради, регіональна федерація боксу і федерація боксу Бахмута.

Протягом п’яти днів спортсмени показували свою майстерність на ринзі і билися з сильними суперниками, щоб зійти на заслужені ступені переможного п’єдесталу.

Боксер з Великого Добропілля Ігор Телегін, вихованець тренера Павла Івахненко, став переможцем у своїй віковій категорії. У фінальному бої він зустрівся з боксером з Білозерського, відправивши його в нокаут у першому раунді.

Зараз Ігор разом з тренером активно готуються до нових перемог. Попереду у спортсмена – виступ на чемпіонаті світу.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

 

Відпочивай, але й читати не забувай

З настанням літніх канікул у дітвори з’явилося багато вільного часу. А це означає, що тепер в улюблену бібліотеку можна приходити коли завгодно, а не тільки лише після уроків.

В Новоукраїнській сільській бібліотеці, з метою популяризації книги, залучення до читання користувачів дітей в літній період, організовано і проведено бібліорозваги: «Відпочивай, але й читати не забувай». Учасники знайомились з новими книгами, журналами, брали участь у літературних іграх та вікторинах.

За матеріалами сайту Добропільської РДА

Уряд спрямував на розвиток регіонів 6 млрд грн

Цього року Уряд виділив понад 6 млрд грн на реалізацію в регіонах соціально-економічних проектів та інвестиційних програм, що сприятимуть розвитку територій.

Зокрема, 4,05 млрд грн виділені з Державного фонду регіонального розвитку, ще 2,11 млрд грн регіони отримають через субвенцію з бюджету. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво та ремонт різних об’єктів, яких потребують мешканці конкретного міста, села, ОТГ – дитячих садочків, шкіл, медичних закладів та оснащення їх сучасним обладнанням, на будівництво і ремонт доріг, мереж водопостачання та вуличного освітлення, щоб забезпечити комфортні умови для життя.

У Донецькій області виділені урядом кошти будуть використані на будівництво, ремонт та утеплення понад двох десятків садочків, шкіл, спортивних об’єктів та об’єктів культури.

Також буде проведено ремонти у медичних закладах області та закуплено для них дороге обладнання.

За матеріалами сайту Добропільської РДА

Засідання любительського об’єднання «Справжня леді»

В Святогорівському міському будинку культури зібралися учасниці любительського об’єднання «Подруга» на засідання «Справжня леді».

На початку зустрічі дівчата поповнили свої знання щодо сервіровки столу, переглянули відео майстер-клас про значення столових приборів та посуду. Також було організовано цікаву та пізнавальну зустріч з практичним психологом відділу освіти райдержадміністрації Лілією Паращук, яка провела соціально-психологічний тренінг. Завершилась зустріч приємними бесідами та чаюванням.

За матеріалами сайту Добропільської РДА

За каруселі в кожен двір отримають жителі Покровська

У Покровськ прибула вантажівка з каруселями для найменших мешканців міста та спортивними тренажерами для всіх, хто любить здоровий спосіб життя. Перший етап виконання програми «200 × 200 × 200» у напрямку «Дитячі і спортивні майданчики» впроваджується в життя.

У складському приміщенні комунального підприємства «Управління міського господарства» вивантажили двадцять сім видів елементів дитячих і спортивних майданчиків, по дві-три одиниці кожного. Незабаром, в рамках програми «200 × 200 × 200», ними облаштують двори багатоповерхівки в різних частинах міста.

«У місто привезли елементи дитячих та спортивних майданчиків на суму 513 тисяч гривень для виконання заявок наших жителів в рамках програми 200 × 200 × 200 в п’яти округах: в центральній частині, селищі Дінінзавода, мікрорайоні Лазурний, районі залізничного вокзалу», – прокоментувала секретар Покровської міської ради Ірина Сущенко.

Кількість каруселей на кожен двір враховувалася за кількістю маленьких жителів. А моделі вибирали, орієнтуючись на вік дітей і побажання батьків.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *