Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 19 липня 2018 року

Підписана лізингова угода на придбання нових тролейбусів з опцією автономного ходу

Сьогодні у Краматорській міський раді відбулося підписання договорів фінансового лізингу з ПАТ КБ «Приватбанк» про придбання тролейбусів марки «Дніпро-Т203» з функцією автономного ходу.

Краматорськ продовжує активно поповнювати парк комунального транспорту для комфортного перевезення мешканців на міських маршрутах. Враховуючи необхідність забезпечення пасажирських перевезень громадським електротранспортом, краматорська рада надала дозвіл КП «КТТУ» на укладання двох договорів фінансового лізингу про придбання 10 одиниць тролейбусів «Дніпро-Т203» з опцією АХ до 20 км з правом подальшого викупу, а також договір поруки для забезпечення виконання зобов’язань.

Перші 4 тролейбуси орієнтовно будуть отримані до кінця вересня. Ці машини планується використовувати на новому маршруті, що з’єднає селище Красногірка та центральну частину міста.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

На черговому засіданні Краматорської міської ради розглянуть питання щодо запровадження в місті “Картки краматорчанина”

Нещодавно Краматорська міська рада, Ощадбанк та компанія Visa підписали меморандум про співпрацю, основна мета якої – запровадження в місті системи безготівкової сплати за проїзд. Члени виконкому ухвалили рішення про винесення на розгляд чергової сесії Краматорської міської ради рішення “Про запровадження в м. Краматорську багатофункціональної електронної пластикової картки “Картка краматорчанина”, що передбачає впорядкування механізмів пільг та послуг громадянам м. Краматорська, їх обліку та адресності, розвитку безготівкових форм розрахунків та підвищення соціального захисту мало захищених верств населення. Категорії населення, що мають пільги на проїзд у громадському транспорті (в Краматорську їх нараховується близько 60 тисяч), отримають безконтактні пластикові картки безкоштовно.

«Картка краматорчанина» – це персоніфікована багатофункціональна електронна пластикова картка, яка є матеріальним носієм персональних даних утримувача картки і підтримує додатки та/або функції, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

 

У Краматорську з’явиться ще один сквер

Чисті, охайні вулиці, затишні місця для відпочинку на свіжому повітрі – окраса будь-якого міста. Останні кілька років Краматорськ впевнено прямує шляхом розвитку, і створення нових, сучасних зелених зон – один із важливих напрямків.

    Під час чергового засідання виконавчого комітету Краматорської міської ради було ухвалене рішення про створення ще однієї зони благоустрою та відпочинку – скверу на вул. Академічній в районі кінотеатру “Родина”. Орієнтовна площа майбутнього скверу – 1000 кв. метрів.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

 

Незабаром у Краматорську може збільшитись кількість пристроїв для примусового зниження швидкості

Члени виконкому ухвалили рішення про винесення на розгляд Краматорської міської ради питання щодо визначення ще кількох місць облаштування пристроїв примусового зниження швидкості типу «лежачий поліцейський».

     Якщо депутати підтримають дане рішення, незабаром у місті, на виконання “Програми розвитку громадського транспорту і дорожньо-транспортної інфраструктури в м. Краматорську на 2018-2019 роки” та з метою поліпшення рівня безпеки дорожнього руху, з’являться нові пристрої для примусового зниження швидкості в районі перехрестя вул. В. Стуса та Б. Хмельницького, на перехресті вулиць Центральної та Біломорської, та на вул. Нижній – район зупинки та пров. Барикадного.

Усі схеми розташування пристроїв для примусового зниження швидкості типу “лежачий поліцейський” узгоджені з батальйоном патрульної поліції в м. Краматорськ та Слов̓янськ.

Також за ініціативи міського голови Андрія Панкова, відділ зв’язку, транспорту та енергетики підготує звернення до поліції щодо встановлення “лежачих поліцейських” на б. Краматорському та вул. Двірцевій, де рух автомобільного транспорту дуже жвавий, а проїжджу частину на нерегульованих пішохідних переходах перетинає велика кількість школярів.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

 

Управління з гуманітарних питань отримало путівки для дітей пільгових категорій до ДПУ МДЦ «Артек»

Управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради отримало путівки для дітей, які потребують особливої уваги та підтримки до ДПУ МДЦ «Артек» Київська область на VІІІ тематичну зміну поточного року з 2 серпня 2018 року одну путівку із частковою оплатою в розмірі 20% (1853,71 грн.) від вартості путівки, одну путівку із частковою оплатою 30% від вартості путівки (2 794,55 грн.) і дві путівки із частковою оплатою в розмірі 50% (4634,28 грн.) від вартості путівки.

Путівки надаються за умови, що дитина не отримувала путівку в ДП МДЦ «Артек» в 2017 році, путівку до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку за бюджетні кошти в 2018 році при наявності всіх профілактичних щеплень, в тому числі від кору.

Звертатися до відділу молодіжної політики та у справах сім’ї управління з гуманітарних питань Краматорською міської ради за адресою бул.Машинобудівників,37 каб.119 та за телефонами 48-99-93; 095-637-86-48

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

 

У Маріуполі побудують новий багатоповерховий житловий будинок

У ході засідання виконавчого комітету затвердили робочий проект «Будівництво багатоповерхового житлового будинку по вул. Азовстальській, 5а в Лівобережному районі Маріуполя». Буде побудований дев’ятиповерховий будинок з 72 квартирами. Його вартість 70 071, 214 тис. грн.

На кожному поверсі буде по 8 квартир: 2 однокімнатні, 5 двокімнатних та 1 трикімнатна. Загальна площа квартир будинку 4096.62 метрів квадратних.

Проект орієнтовано на реалізацію державної програми «Доступне житло». Квартири у будинку будуть розподілені серед тих, хто має право на пільги від держави, а саме учасники АТО і внутрішньо переміщені особи. При цьому 50% від вартості квартир сплатить держава, а деяким категоріям громадян, відповідно до конкурсного ранжування, місто компенсує ще 20%. Все, що не покриє державна програма місто дофінансує, щоб будівництво житла, в цілому, було завершено, і на цю суму місто отримає квартири, які будуть розподілені як службове житло.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

 

Скоро найсучасніший дитячий садок Маріуполя розкриє двері

Десятиліттями жителі Волонтерівки чекали, щоб у селищі з’явився дитячий садок. Спільні інвестиції міста, держави та групи Метінвест втілили їх мрію в життя. Загальна вартість проекту – 38,5 млн грн. Зовсім скоро одне з найкращих дошкільних установ України розкриє двері для перших вихованців. Зараз його готують до введення в експлуатацію.

Дитячий садок № 39 – триповерхова будівля. На першому поверсі розташовується харчоблок, медичний блок, пральня, побутові приміщення та одна ясельна група. На другому – дві дошкільні групи і музичний зал, а на третьому – дві дошкільні групи і спортивний зал. Дошкільна установа енергоефективна. Проект передбачив утеплення фасаду будівлі та покрівлі, установку віконних блоків з енергозберігаючим заповненням, приладів обліку тепла, гарячої та холодної води.

Навколо розташовані п’ять дитячих майданчиків з тіньовими навісами, ігровим обладнанням та спортивним майданчиком з гімнастичним комплексом. Тут встановлені канат для лазіння, щит для гри в баскетбол, мотузкові сходи і багато іншого. Всередині будівлі – яскраві групи, ігрові зони і спальні.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольчанка успішно виступила на всесвітніх змаганнях з тхеквондо

У Йорданії (м. Aмман) пройшов Всесвітній рейтинговий турнір класу G1 з тхеквондо «2018 El Hassan Oupen Tournament».

На змаганнях успішно виступила перспективна маріупольчанка Марія Папаценко.

У фіналі вона достроково виграла у спортсменки з Азії. Варто зазначити, що у суперниці – чорний пояс, а у Марії – блакитний. За результатами турніру, жителька Маріуполя завоювала золоту медаль.

Тренує спортсменку Володимир Платонов.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У маріупольському секторі ювенальної пробації підліткам розповіли про світ професій

Фахівці Маріупольського міського центру зайнятості в рамках роботи центру «Profi сhallenge» завітали до Сектору ювенальної пробації. Мета – орієнтація молоді у світі професій.

Підліткам розповіли про ситуацію на сучасному ринку праці. Продемонстрували відеоролик про види робітничих професій. Присутні пройшли профдіагностичне тестування з метою  виявлення провідної сфери діяльності. За його результатами, 40% підлітків належать до сфери праці «людина-техніка», 30% – до «людина-знакова система» та 30% – до сфери «людина-людина».

Також діти ознайомилися з послугами служби зайнятості, бізнес-школою та клубом «Свідомого батьківства».

Захід був спрямований на обізнаність у світі професій, отримання актуальної інформації щодо сучасного ринку праці, а також на правильність та свідомість у виборі професії.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольські боксери зібрали “врожай” медалей

У Бахмуті пройшов чемпіонат та Всеукраїнський турнір Донецької області з боксу «Кубок дружніх націй» серед молоді та юнаків. Наші спортсмени зібрали медальний урожай.

За результатами чемпіонату та турніру перемогу в своїй категорії здобув Богдан Карнаушенко, а в турнірі – Микита Крапівін. Обидва вони – вихованці КДЮСШ «Атлетик». Також в змаганні відзначилися спортсмени КДЮСШ “Меотида”: «золото» взяв Фелікс Коровицький, «срібло» – Богдан Орач, «бронзу» – Денис Зозуля та Артем Лім.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

 

У Маріуполі відбувся семінар з питань організації упорядкування та описування документів місцевих судів

За ініціативою архівного відділу Маріупольської міської ради та у зв’язку з реорганізацією та ліквідацією місцевих районних судів згідно з Указом Президента України від 29.12.2017 № 450/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» 11 липня на базі архівного відділу міської ради проведено практичний семінар з питань організації упорядкування та описування документів місцевих судів.

На семінарі було обговорено питання упорядкування документів та складання описів та справ постійного зберігання, опис з кадрових питань, опису справ тривалого зберігання, а також акту про вилучення для знищення документів.

Крім того, представників районних судів було проінформовано про порядок передавання упорядкованих й описаних документів НАФ по 2017 рік включно та документів НАФ, строки зберігання яких ще не скінчилися і не завершених в діловодстві, а також документів з кадрових питань (особового складу) судів, що припиняються шляхом ліквідації.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Міськрада Бахмута підтримав приєднання до міста п’яти сільських рад

Міська рада Бахмута в ході позачергової сесії ухвалила рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання до територіальної громади міста Бахмут Донецької області».

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Раніше, 4 липня, сільські голови Опитненського, Іванівського, Покровського, Зайцівської, Клиновської сільських рад ініціювали процес добровільного приєднання територіальних громад сіл і селищ Бахмутського району до міста Бахмут, що створить Бахмутську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Бахмут, або Бахмутську ОТГ.

З цього приводу 9 по 12 липня в селах пройшли громадські обговорення. На них більшістю голосів були підтримані ініціативи сільських голів.

13 липня відбулися сесії сільських рад, на яких прийнято рішення про надання згоди на добровільне приєднання до Бахмутської ОТГ.

Тепер після отримання згоди міської ради, буде створено спільну робочу групу, яка розробить і подасть на погодження сесій міської та сільських рад проект рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади Бахмута Донецької області» та розробить план організаційних заходів по приєднанню сіл і селищ до міста.

За матеріалами сайту «Вечірній Бахмут»

 

На трасі Слов’янськ – Краматорськ ремонтують дорогу

На трасі Слов’янськ – Краматорськ йде ремонт дороги. Про це повідомляє на своїй сторінці Фейсбук Служба автомобільних доріг у Донецькій області.

Протяжність ділянки національної траси, що з’єднує Слов’янськ і Краматорськ – 5,2 км. До цього часу на об’єкті в повному обсязі були виконані роботи по влаштуванню вирівнюючого (нижнього) шару покриття та встановлення бордюрного каменю. Зараз відбувається укладання верхнього шару покриття з щебенево-мастичного асфальтобетону (ЩМА-20).

Триває ремонт трьох водопропускних споруд, розташованих під дорожньої насипом.

Ремонт ділянки національної траси Н-20 Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь повідомленням Слов’янськ – Краматорськ виконує ТОВ «Славдорстрой».

За матеріалами сайту «Славянские ведомости»

 

У Черкаській громаді розроблять веломаршрут для туристів

Маса заходів запланована в рамках Європейського тижня мобільності.

Черкаська селищна громада отримала грант на проведення Європейського тижня мобільності-2018 серед об’єднаних територіальних громад. Проект «Зелене світло для велоруху в громадах» здійснюється за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Всього на конкурс в Асоціацію велосипедистів Києва надійшло 47 заявок, з них 11 були визначені переможцями. До цього переліку увійшла також Черкаська ОТГ з Донецької області.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

 

У Лиманської громаді відкриють «Етнодвір» і побудують дитячі майданчики в селах

У Лиманської громаді визначили проекти, які отримають фінансову підтримку з місцевого бюджету. На конкурс в рамках цільової програми «Громадський бюджет Лиманської об’єднаної громади на 2017-2020 роки» в поточному році подали 18 заявок. Під час засідання координаційної ради за результатами письмового та електронного голосування були визначені п’ять проектів, які будуть підтримані за рахунок бюджету ОТГ.

Перемогли такі проекти: суспільний простір «Етнодвір» в селі Крива Лука, розважальний ігровий комплекс «Дитяче містечко» в Лимані, Дитячий майданчик «Веселка» в селі Дробишеве, проект «Ми за здоровий спосіб життя» в Лозовій і дитячий майданчик «Щасливі діти» в Зарічному.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

 

Тематичний захід “Спілкування дітей з поліцією”

У Володимирівському будинку культури регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій області Антон Неживий зустрівся з дітьми та провів для них тематичний захід «Спілкування дітей з поліцією» з переглядом мультфільму «Ти і поліція».

На заході були присутні діти віком від 6 до 17 років, які після заходу отримали в подарунок практичні порадники, де викладено базові рекомендації для дітей, як поводити себе з працівниками поліції.

Спілкування виявилося дуже цікавим і корисним.

За матеріалами сайту Добропільської РДА

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *