Відповідальному за екологію при Ватикані представили екодіяльність УГКЦ

18 липня 2018 року Божого у Ватикані, в центральному офісі, створеного папою Франциском дикастерію Інтегрального Розвитку Людини, в дружній атмосфері відбулась перша робоча зустріч-знайомство о. Джоштрома Ісаака Куредаддама (P. Joshtrom Isaac Kureethadam SDB), координатора сектору Екології та Створіння, що існує при вищезгаданому дикастерії із екологічною діяльність УГКЦ.

Отець Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології, презентуючи Бюро УГКЦ з питань екології, представив ватиканському колезі десятилітню діяльність церковно-екологічної інституції, її мету, завдання та головні ініціативи. Під час представлення представник від України коротко розповів також і про те, яких великих страждань та руйнувань зазнає Боже створіння – природа разом із своїм вінцем – людиною в Україні, з однієї сторони через несправедливу, агресивну війну на сході Батьківщини, а з іншої – через корупцію, крикущу несправедливість у розподілі природніх багатств,  на різних рівнях та загальну безвідповідальність населення по відношенні до свого природного довкілля.

Представник Ватикану не приховував свого захоплення екодіяльністю УГКЦ та був вражений науково-видавничою, освітньо-виховною і практичною діяльністю та, зокрема, активністю праці міжєпархіальної екомережі. В ході зустріч о. Джоштр висловив сподівання на те, що ця перша, історична зустріч матиме продовження у вигляді тісної співпраці заради порятунку Божого створіння – природи та на прославу Творця. «Я приємно вражений тим як ефективно, не зважаючи на складну ситуацію, ваша Церква здійснює екологічну місію в українському суспільстві», – наголосив ватиканський високодостойник, додаючи, – «що потрібно зробити все можливе, щоби ефективний досвід УГКЦ могли перейняти також і інші».

В особливий спосіб було зауважено також і те, що багато із видань екобюро, зокрема таких як: екологічні казки, екологічний дороговказ, екологічна хресна дорога, духовно-екологічні імпульси повинні бути перекладеними на інші мови, а досвід ефективної діяльності міжєпархіальної мережі, на думку ватиканського представника, вартий наслідування.

На завершення зустрічі для бібліотеки Екобюро було подаровано низку авторських видань на екологічну тематику.

Дана зустріч і високе визнання екодіяльності УГКЦ на найвищому всецерковному рівні є свідченням того, що існуючі при Патріаршій курії структури успішно здійснюють покладену на них світлої пам’яті Блаженнішим Любомиром, Главою і Отцем Блаженнішим Святославом та Синодом єпископів УГКЦ місію.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *