В Торецьку відзначили День визволення міста від проросійських найманців

Сьогодні, 21 липня, в Торецьку відзначили четверту річницю з Дня визволення міста від проросійських найманців. Біля пам’ятника захисникам України відбувся мітинг та покладання квітів, участь у яких взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, голова Торецької військово-цивільної адміністрації Ярослав Руденко, військові, представники церкви, правоохоронні органи та високопосадовці.

На заході вшанували пам’ять загиблих, нагородили подяками та орденами найкращих військових за сумлінне виконання службових обов’язків, підтримання високого рівня бойової готовності та оборону територіальної цілісності України.

З найщирішими побажаннями до присутніх звернувся заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз. Він передав вітання від в.о. голови Донецької облдержадміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації Євгена Вілінського.

«Сьогодні хотілося б, у першу чергу, висловити слова подяки від Донецької облдержадміністрації та мешканців нашого регіону тим хлопцям та дівчатам, які не роздумуючи ні секунди прийняли рішення захищати Батьківщину і звільнили Торецьк від російських найманців.

Я щиро вітаю вас – мешканців звільненого українського міста. Щиро дякую всім вам – за витримку і силу духу, за справжню любов до своєї землі, за те, як ви, не дивлячись на обставини, допомагали нашим воїнам боронити українську землю», – зазначив Ігор Стокоз.

Він також наголосив на тому, що Торецьк – чудове перспективне місто, яке впевнено розвивається, не дивлячись на те, що нещодавно там ще була війна.

«Радісно бачити, як на площах міста, яке колись було занурено у темряву «руського миру» сьогодні майорять українські прапори, діти гуляють вулицями, а люди не бояться виходити з домівок.

Вірю, що об’єднавши зусилля ми повернемо й інші тимчасово окуповані міста Донеччини під контроль української влади!

Вічна пам’ять та слава воїнам, які віддали життя за свободу нашої Донеччини. Сили, наснаги та витримки тим, хто і сьогодні боронить наші кордони!», – зауважив заступник голови Донецької облдержадміністрації.

Захід завершився урочистим покладанням квітів до пам’ятника захисникам України та запуском в небо українського прапору.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *