ООС: зведені дані – 22 липня 2018

Минулої доби інтенсивність бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил зменшилася, але разом з тим противник не відмовився від застосування під час обстрілів наших опорних пунктів забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Українські військові тримають ситуацію під повним контролем.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 15 ворожих обстрілів. У тому числі двічі противник застосовував міномети калібру 82 мм, випустивши по наших позиціях 9 мін.

Підрозділи Збройних Сил України 6 разів відкривали вогонь у відповідь.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли.

Російсько-окупаційні війська, не припиняючи спроб розхитати обстановку поблизу Кримського, двічі, на початку та наприкінці доби, обстріляли його захисників з гранатометів та стрілецької зброї.

По одному разу під обстріл потрапили наші військовослужбовці на позиціях біля Причепилівки та Майорська. Бойовики застосовували гранатомети, а також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю відповідно.

Донецький напрямок

Зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку противника.

З початку доби російсько-терористичні війська вдалися до обстрілу з гранатометів та стрілецької зброї захисників Авдіївки. Також наші опорні пункти поблизу цього міста потрапили під обстріл з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ще два рази ввечері.

Двічі за добу – зранку та ввечері – були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил під Лебединським, причому якщо вранці йшлося про застосування бойовиками великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, то ввечері противник, окрім цього, застосував гранатомети різних типів та заборонені домовленостями 82-мм міномети.

Міномети цього ж калібру, а також гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю противник задіяв під час вечірнього обстрілу українських військових під Талаківкою.

Провокативний вогонь різної інтенсивності протягом світлої пори доби російсько-терористичні війська вели поблизу Павлополя, Широкиного, Пісків та Красногорівки.

Ситуація на сьогодні, 22 липня

Станом на сьогоднішній ранок зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, на Луганському напрямку з початком доби знову відбувся короткотривалий обстріл наших позицій в районі Кримського, цього разу з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку російсько-терористичні війська обстріляли захисників Талаківки, Водяного, Широкиного та Гнутового.

Усі обстріли відбулися вночі та під ранок, переважно противник застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а під Талаківкою та Широкиним – ще й гранатомети.

Вогонь у відповідь Збройні Сили України не відкривали.

Втрат серед наших військових немає.

На Донеччині відбулась зустріч Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з делегацією Канади на чолі з Міністром міжнародного розвитку та франкофонії Марі Клод Бібо

Генерал-лейтенант Сергій Наєв подякував пані Марі Клод Бібо за підтримку та солідарність з народом України у боротьбі з російським агресором, а також відзначив внесок уряду Канади у розбудову сучасних Збройних Сил України.

Командувач Об’єднаних сил докладно проаналізував військові, економічні і політичні аспекти, необхідні для ефективного врегулювання безпекової ситуації в регіоні. Канадській делегації також були представлені відеозаписи з камер спостереження, які зафіксували порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Інформація Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін

На Донеччині тривають роботи з відновлення пошкоджених ліній електропостачання.

Ще 9 липня 2018 року до командування ОТУ «Північ» надійшло звернення Донецької обласної державної адміністрації та ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» з проханням забезпечити можливість проведення аварійно-відновлювальних робіт на лінії електропередач «Центральна – Фенольна», яка зазнала ушкоджень від обстрілів з боку збройних формувань РФ, внаслідок чого були знеструмлені декілька населених пунктів та об’єктів промисловості.

Оперативно відновити ушкоджену ділянку лінії електропередач працівники не могли через ризик потрапити під вогонь збройних формувань РФ, а також наявність боєприпасів, що не розірвались та замінованих ділянок на трасі проходження цієї ЛЕП.

З метою забезпечення проведення аварійно-відновлювальних робіт в районах населених пунктів Торецьк, Новгородське та Неліпівка командування ОТУ «Північ» надало гарантії дотримання режиму припинення вогню (у разі дотримання режиму припинення вогню представниками збройних формувань та окупаційної адміністрації у Донецькій та Луганській областях) у період з 14 до 31 липня 2018 року щодня з 12:00 до 16:00.

До вказаних районів було забезпечено допуск ремонтної бригади ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та групи піротехнічного підрозділу ГУ ДСНС України в Донецькій області.

Безпосередню організацію взаємодії з представниками СММ ОБСЄ в Україні, нагляд за дотриманням гарантій безпеки для працівників ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», які задіяні у ремонтно-відновлювальних роботах та забезпечення дотримання режиму припинення вогню, здійснюють офіцери української сторони СЦКК.

На полігоні Широкий лан відбулася церемонія закриття берегового компонента навчання «Сі Бриз – 2018»

Маневри проводилися в Одеській, Миколаївській областях та північно-західній частині Чорного моря.

Усі компоненти виконали поставлені завдання. Особовий склад Морського командування, який склав основу багатонаціонального морського штабу, успішно здійснював планування операцій та управління силами за стандартами НАТО з моря.

Загалом у ході навчання корабельні екіпажі пройшли в морі близько 2500 миль, авіатори здійснили понад 200 польотів із загальним нальотом близько 105 годин, морські піхотинці виконали більше 400 стрибків з парашутом, половина з яких – вночі, а 60 – на воду, дайвери провели під водою більше 70 годин.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *