Екзарх Харківський Владика Василій взяв участь у Всеукраїнській прощі до Крилоса

5 серпня завершилась VII Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос, на яку прибули більше 30 тисяч вірян. Кульмінацією прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Співслужили Блаженнішому Святославу Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій (Семенюк), Єпарх Коломийський Кир Василій (Івасюк), Єпарх Чернівецький Кир Йосафат (Мощич), Екзарх Луцький Кир Йосафат (Говера) та Екзарх Харківський Кир Василій (Тучапець).

«Віра в Бога – означає цілковите єднання між людиною і Богом. Це таїнство єднання є у Христі. Він став людиною і взяв її історію. Вірити в Бога означає поєднати з Богом усе те, ким я є: серце, душу, прагнення», – сказав у проповіді Глава УГКЦ. «Вірити в Бога – означає покласти Боже Слово, Його Силу, особу Ісуса Христа в центр свого життя, і на основі віри оцінювати все те, що діється навколо мене», – додав Блаженніший Святослав.

Варто зазначити, що під час Архиєрейської Літургії відбувся чин відновлення хресних обітів для усіх вірних.

На завершення Божественної Літургії Блаженніший Святослав закликав присутніх прочан помолитись “Отче наш” та “Богородице Діво” в наміренні Святішого Отця Папи Франциска, а опісля уділив усім повний Відпуст.

Завершилось богослужіння спільним виконанням гімну «Боже Великий, Єдиний» за кращу долю Батьківщини-України.

Джерело

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *