Донецьку область з робочим візитом відвідала ромська правозахисниця Земфіра Кондур

8 серпня відбулась зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза із заступником голови Міжвідомчої робочої групи з ромських питань при КМУ, керівником проекту Ради Європи «Захист національних меншин, включаючи ромів та мов меншин в Україні» Земфірою Кондур. До заходу також долучився представник уповноваженого ВРУ з прав людини в Донецькій області Павло Лисянський та керівники структурних підрозділів Донецької ОДА, служби у справах дітей, центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

Під час зустрічі було розглянуто проблемні питання національних меншин в області, реалізацію Стратегії інтеграції ромів в українське суспільство.

В рамках свого візиту Земфіра Кондур планує відвідати також і Луганську область з метою проведення ряду зустрічей з представниками ромських громад, органів влади та громадськими організаціями національних меншин.

Візит  проходить в рамках проекту «Захист національних меншин, включаючи ромів та мов меншин в Україні», який спрямований на зміцнення прав національних меншин в Україні шляхом надання підтримки органам влади, громадським організаціям національних меншин та іншим зацікавленим сторонам.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *