ООС: зведені дані – 09 серпня 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі російсько-окупаційні війська продовжували вести збройні провокації в бік захисників України.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 44 рази свідомо порушували режим тиші у тому числі із важкого озброєння. Загалом ворог випустив 10 мін 82-го калібру.

Підрозділи Об’єднаних сил впевнено ведуть оборону та 15 разів відкривали вогонь у відповідь.

Із сумом повідомляємо, що за минулу добу внаслідок бойових дій один захисник України загинув, троє отримали поранення. З одним військовослужбовцем Об’єднаних сил втрачено зв’язок в ході бойового зіткнення. Пошуки тривають.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого Героя!

За даними нашої розвідки минулої доби двох окупантів знищено та чотирьох поранено.

Луганський напрямок

Протягом 8 серпня тут кількість порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ збільшилась. За добу зафіксовано 18 прицільних ворожих обстрілів.

У період з 16:00 до 17:00 8 серпня під час ведення розвідки місцевості неподалік Майорська відбулося бойове зіткнення. Наша розвідувальна група потрапила на засідку противника. Внаслідок бойового зіткнення безвісти зник 1 військовослужбовець ЗС України. Втрати противника уточнюються.

Зокрема, протягом доби окупанти застосовували міномети калібру 82 мм по захисникам Кримського. Там було зафіксовано 7 розривів мін. Окрім цього проросійські бойовики вели вогонь по нашим оборонцям з озброєння БМП.

Також гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння російсько-окупаційні війська прицільно застосовували поблизу н.п. Зайцеве, Золоте, Луганське, Новозванівка, Новолуганське та Південне.

У відповідь на ворожі обстріли, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші захисники застосовували штатне піхотне озброєння.

Донецький напрямок

Кількість ворожих обстрілів у порівнянні із минулою добою також збільшилась. Там зафіксовано 26 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, під вечір, захисники, які обороняють позиції поблизу Авдіївки були обстріляні ворогом із мінометів калібру 82 мм. Ворог випустив 3 міни та застосовував гранатомети. Підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу вогневу активність із штатного піхотного озброєння.

Також окупанти по позиціям наших оборонців поблизу н.п. Красногорівки вели вогонь із озброєння БМП.

Окрім цього, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння російсько-окупаційні війська протягом доби застосовували по оборонцях н.п. Авдіївка, Водяне, Гнутове, Лебединське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Новоселівка Друга, Павлопіль та Широкине.

Ситуація на лінії станом на сьогодні, 9 серпня

Від початку доби і до 09:00 ранку Українськими військовими зафіксовано 9 прицільних ворожих обстрілів.

Зокрема, сьогодні вранці, близько 06:30 ворог зі стрілецької зброї відкрив вогонь у напрямку КПВВ «Майорське». Пропуск громадян через пункт пропуску було тимчасово призупинено.

Окрім того, російсько-окупаційні війська застосували великокаліберні кулемети, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння в районі н.п. Гнутове, Красногорівка, Лебединське, Луганське, Майорськ, Мар’їнка, Новозванівка та Павлопіль. Слід повідомити, що важке озброєння поточної доби противником не застосовувалося.

Від початку поточної доби втрат серед наших Українських військовослужбовців внаслідок бойових дій немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

РФ вживає інтенсивні заходи з посилення інформаційної агресії проти України. З початку серпня під керівництвом Центру інформаційно-психологічної боротьби (Новочеркаськ) Південного військового округу  ЗС РФ проводяться зйомки відеосюжетів у районах передових позицій з’єднань і частин   1 АК (Донецьк) та 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. До роботи залучено знімальні групи провідних російських телеканалів та особовий склад і техніка підрозділів противника.  Для зйомок постановочних сцен в районі н.п. Дебальцево противником на буксирах доставлено окремі зразки пошкодженого озброєння і техніки з розпізнавальними знаками та символікою ЗС України.

Крім того, для фабрикування й розповсюдження викривленої та упередженої інформації, частина відзнятих матеріалів монтується у формі відео, яке нібито знято на мобільні телефони місцевих мешканців та рядового особового складу. Створені у такий спосіб «фейки» нав’язуватимуться російському населенню, мешканцям окупованих територій та світовій спільноті  як  «достовірна інформація» з метою провокування антиукраїнських настроїв напередодні святкування 27-ї річниці Незалежності України.

В Одесі проходить робоча зустріч з питань розробки Стратегії розвитку Військово-Морських Сил ЗС України до 2035 року

Над документом працюють українські військові моряки спільно з іноземними фахівцями, представниками Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, наукових і науково-дослідних організацій. Метою заходу є обговорення та напрацювання робочих матеріалів до документів перспективного розвитку та застосування Військово-Морських Сил ЗС України відповідно до стандартів НАТО на виконання Стратегічного оборонного бюлетеня.

Основним завданням чотириденної робочої зустрічі стане аналіз розвитку морських і берегових спроможностей, забезпечення національного флоту, а також його ресурсного забезпечення. Крім того, учасники визначаться з главами Стратегії розвитку ВМС ЗС України, обговорять їх зміст та основні аспекти.

На Львівщині в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відбулась церемонія передачі повноважень від 27 бригадно-тактичної групи до 278 кавалерійського полку ЗС США, які беруть участь у підготовці бойових підрозділів Збройних Сил України в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U)

Генерал-лейтенант Павло Ткачук подякував американській стороні за підтримку та допомогу Україні на шляху зміцнення її обороноздатності, а також вручив нагороди від імені Міністра оборони України та начальника Генерального Штабу Збройних Сил України.

Після урочистої частини командир попереднього складу американського контингенту нагородив відзнаками тих, хто підтримував та сприяв бригадно-тактичній групі під час виконання місії в Україні.

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *