Три дні тривала проща з Мелітополя до Снігурівки

Вже сьомий рік поспіль в місто Мелітополь приїжджають вірні з усіх куточків України та з-поза її меж для того, щоб разом відправитись у мандрівку до Снігурівської ікони «Божої Матері Сніжної», оригінал якої перебуває у місті Римі, в базиліці «Santa Maria Maggiore».



Зображення 1 / 7

Назад

Вперед

Використовуйте клавіші для перегляду

Тема цьогорічної прощі: «Родина». Будуючі та надихаючі конференції прочанам читала пані Людмила Гридковець. Цікавість та насиченість паломництва забезпечили своєю активною участю брати-семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, зокрема Руслан Бутенко та Микола Остапів (1 курс), Вадим Гасанов, Іван Височанський та Ярослав Кузишин (4 курс), Іван Міколвш та Владислав Ігнатюк (6 курс). Брати були аніматорами малих групок, проводили обговорення заявленої тематики, брали опіку над безпекою руху та наповнювали програму молитвами, співами та розважаннями.

Вже традиційно проща тривала 3 дні. В перший день паломництва всі прочани мали змогу відновити свої хресні обіти та скупатися в прохолодних джерелах села Терпіння. Родзинкою прощі став молитовний концерт найкращого в Україні християнського гурту Кана. Це був справжній подарунок на завершення важкої степової дороги. Третій та останній день прощі увінчала Архиєрейська Божественна Літургія з владикою Степаном (Меньком), Екзархом Донецьким.

Участь у паломництві взяли близько 150 людей, серед яких були гості з Чехії, Словаччини та Канади. Також активними прочанами вже багато років є випускники Київської семінарії: Роман Гридковець, Сергій Підтілов та Антон Сябро. Не можна не згадати головних організаторів прощі «Мелітополь-Снігурівка» о. Петра Креніцького та о. Олександра Богомаза.

бр. Владислав Ігнатюк
для Департаменту інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *