Верховний Суд підтримав НАБУ у справі про визнання недійсними договорів купівлі-продажу нафтопродуктів на 2,94 млрд грн

14 серпня 2018 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду (далі — ВС) підтримав правову позицію НАБУ щодо наявності підстав для визнання недійсними 60 договорів купівлі-продажу нафтопродуктів, укладених між ПАТ «Укрнафта» та ТОВ «Котлас» на загальну суму  2,94 млрд грн. Зокрема, ВС залишив без змін постанову суду апеляційної інстанції у справі за позовом НАБУ до ПАТ «Укрнафта» та ТОВ «Котлас» про визнання недійсними зазначених договорів.

Відтак, ПАТ «Укрнафта» (50%+1 акція належать НАК «Нафтогаз України», яка, в свою чергу, повністю належить державі) отримала законні підстави для стягнення 2,94 млрд грн із метою відшкодування заподіяної шкоди.

Позовна заява НАБУ ґрунтувалась на матеріалах кримінального провадження, розслідування у якому здійснюють детективи Національного бюро з серпня 2016 року. В рамках цієї справи досліджуються факти можливого зловживання службовим становищем посадовцями ПАТ «Укрнафта» та низки комерційних компаній з метою заволодіння сирою нафтою на загальну суму понад 7,7 млрд грн.

Фото: Replyua

 

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *