Глава УГКЦ зустрівся із священиками та дияконами Стемфордської єпархії

10 серпня, в рамках візиту до Стемфордської єпархії, відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ зі священиками та дияконами Стемфордської єпархії, що проходила у семінарії Святого Василія Великого.

Зустріч розпочалась із Божественної Літургії, яку Блаженніший Святослав відслужив разом із владикою Павлом (Хомницьким), владикою Богданом (Данило), владикою Василем (Лостеном) та єпархіальним клиром в семінарійній каплиці.

Під час проповіді Блаженніший Святослав наголосив, що Боже Слово несе особливу новизну, обновляючи людину і світ. «Христове Євангеліє не є «новою латкою на старій одежині», але через святі Тайни Втаємничення людина стає новим сотворінням у Христі». Глава УГКЦ закликав духовенство перемагати у собі «стару людину» та нести людям оновлене життя у Христі.

По завершенні Літургії Блаженніший Святослав, на прохання спільноти «Матері у молитві» при храмі св. Юрія в Нью Йорку, передав на руки настоятеля парафії о. Еміліяна Дороша, ЧСВВ, мощі блаженного Йосафата Коциловського.

Опісля відбулася зустріч Предстоятеля УГКЦ з духовенством Стемфордської єпархіі під час якої Блаженніший Святослав розповів про виклики які сьогодні стоять перед УГКЦ на глобальному рівні та перед душпастирями цієї єпархії. Відтак, Глава Церкви відвідав український музей, де побачив унікальні експонати та зустрівся з мером м. Стемфорда.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *