Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 17 серпня 2018 року

На Донеччині завершилася зернозбиральна кампанія

У Донецькій області завершилася зернозбиральна кампанія.

На підконтрольній частині Донецької області було скошено 488,8 га зернових, що становить 100% від загальної кількості, що підлягає збору, передає ГСЧС України в Донецькій області. Аграрії регіону намолотили 1196,31 тис. тонн зерна.

За матеріалами сайту «Вчасно»

У Краматорську першим в області відкрито офіс Open Space у відділі ДРАЦС

Сьогодні у Краматорському міському відділі державної реєстрації актів цивільного стану за участі заступника міністра юстиції України Олени Сукманової, заступника керівника Донецької ОДА Ігоря Стокоза та керуючого справами виконавчого комітету міської ради Андрія Давискиби пройшла презентація нового офісу «OPEN SPACE».

Сенс роботи таких офісів полягає у принципі надання послуг у відкритому просторі без черг та зволікань. У двох кабінетах Краматорського відділу ДРАЦС встановлені скляні двері, офіс обладнаний електронною системою керування чергою, прийом громадян здійснюють 5 спеціалістів з усіх питань, крім реєстрації смерті.

Працівник рецепції зустрічає відвідувачів відділу, консультує їх та допомагає використати систему електронної черги. Мета роботи офісу – якісне надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Займаюсь спортом заради здоров’я

Навіщо та як потрібно займатися спортом  – дізнавалися користувачі електронного читального залу центральної бібліотеки під час  медійного огляду «Новому століттю – здорове покоління».

Під час перегляду та обговорення наданої відеоінформації  користувачі переконалися, що спортом займатися необхідно кожній людині, адже спорт зміцнює здоров’я, робить людину сильною та витривалою, допомагає позбавитися від шкідливих звичок, а також об’єднує людей та виховує характер і дисциплінованість, що в подальшому житті обов’язково стане у нагоді при досягненні життєвих чи професійних цілей.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Міський голова Вадим Лях провів зустріч з ветеранами

Відбулася зустріч міського голови Вадима Ляха, радника міського голови Олександра Самсонова з ветеранами міста.

Леонід Васильчук відкрив засідання ради ветеранів вступним словом про те, що основна мета зустрічі – це підготовка та організація урочистих заходів до ювілейної дати 75-річчя з Дня визволення Слов’янська від нацистських загарбників.

Міський голова Вадим Лях поінформував ветеранів, що 6 вересня відбудеться мітинг, присвячений Дню визволення Слов’янська, а також вислухав всі побажання ветеранів.

За матеріалами сайту Слов’янської міської ради

Гендерна рівність при працевлаштуванні

В Бахмутському міському центрі занятості відбувся семінар з гендерних питань за участю заступника начальника відділу Краматорського міського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги «Бахмутського бюро правової допомоги» Матченової Маргарити.

Під час заходу  висвітлювалися питання гендерної рівності при працевлаштуванні насамперед для жінок, тому що незважаючи на те, що в українському трудовому законодавстві не існує обмежень та привілеїв для осіб будь-якої статі у питаннях працевлаштування, саме жінки найчастіше стикаються з рядом серйозних проблем, що засвідчують їх нерівноправність. Іншим аспектом для обговорення зі слухачами було питання протидії насильства в родинах та як отримати захист якщо це потрібно.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Учителі міста Бахмута опановують методику «Шість цеглинок» для навчання першокласників

Незабаром 1 вересня. Першокласники розпочнуть навчання в Новій українській школі. На них очікують сучасні технології навчання, інноваційні методики. Однією з таких методик є методика компетентнісного навчання «Шість цеглинок», яка покликана сприяти не лише розвитку компетентностей учнів початкової школи, а і становленню педагога нової школи.

«Шість цеглинок» — це ігри-завдання із набором з шести цеглинок LEGO®DUPLO® певних кольорів (червоного, помаранчевого, жовтого, зеленого, блакитного та синього кольорів). Для роботи за цією методикою Міністерство освіти та науки України, Управління освіти Бахмутської міської ради забезпечило кожного учня та педагога матиме індивідуальний набір LEGO «Шість цеглинок» від компанії LEGO Foundation. Першокласники зможуть працювати із зазначеним інструментарієм із початку навчального року.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Бахмутський вчитель фізики ЗОШ №10 Тетяна Бак потрапила у ТОП- 50 напівфіналістів премії Global Teacher Prize Ukraine

Global Teacher Prize Ukraine – це щорічна національна премія країни, яка визначає кращих вчителів України. Мета премії Global Teacher Prize Ukraine, яка проводиться під егідою світової, – змінити ставлення до професії вчителя, підняти її престиж і виявити якомога більше вчителів-інноваторів, розповісти про них всій країні.

Історії вчителів, які потрапили в ТОП-50 країн, справили враження на асесорів, перевіряючих анкети учасників, і вони висловили подяку педагогам за те, що вони не чекають вказівок, а за покликом власного серця змінюють життя дітей і колег.

Тетяна Бак, учитель фізики Бахмутської загальноосвітньої школи I-III ступенів №10 стала півфіналісткою премії, і тепер з півсотні вчителів обиратимуть ТОП-10.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У Маріуполі обговорили подальший вектор співробітництва з агенцією США з міжнародного розвитку  USAID

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко зустрівся з директором Відділу програм з економічного розвитку Місії USAID в Україні Фархадом Гауссі.  Агенція США планує реалізувати проекти, які направлені на демократичний розвиток, децентралізацію, допомогу середньому, малому бізнесу на території Донецької та Луганської областей підконтрольній Україні. Для ефективного впровадження необхідні бажання та підтримка місцевої влади.

Головна мета програми полягає у сприянні росту довіри населення до влади.  Один з принципів роботи  програм – ресурси мають використовуватися у доцільний та ефективний спосіб задля допомогти тим верствам населення, які цього дійсно потребують. Представники USAID сподіваються, що програми також допоможуть розвивати малі, середні підприємства та робити їх конкурентоспроможними.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріуполець завоював бронзу на змаганнях чемпіонату Європи

У Дубліні проходить чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з інвалідністю. До складу збірної команди України входить і маріуполець Олександр Комаров. Олександр – стипендіат Маріупольського ради, переможець та багаторазовий призер Параолімпійських ігор. Олександр показав третій результат в плаванні на спині на дистанції в 100 метрів.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Ремонт дороги в Слов’янському районі завершений

Ремонт дороги Майдан-Андріївка у Слов’янському районі на ділянці довжиною 7,8 км тепер завершено. Якість проведення контролює комісія, до складу якої також входять представники Донецької облдержадміністрації.

Гарантія цієї дороги, яку дає фірма «Славдорстрой» – 5 років, а вартість ремонту становить 45 млн 481 тис. грн.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Завдяки підтримці ADRA в Новолуганській школі відремонтовано спортивну залу

Довгоочікувана радісна подія відбулась сьогодні в Новолуганській школі – після капітального ремонту відкрито спортивну залу для учнів школи. Почесне право перерізати червону стрічку та відкрити спортивний об’єкт було надано в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяні Єрохіній та учням школи.

За матеріалами офіційної сторінки Бахмутської РДА в соціальній мережі Facebook

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *