Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 29 серпня 2018 року

Відбувся ХХ Міжнародний фестиваль сучасної пісні і танцю «Кришталеві Грона – 2018» ім. Андрія Гріга

У м. Виноградів відбувся ХХ Міжнародний фестиваль сучасної пісні і танцю «Кришталеві Грона – 2018» ім. Андрія Гріга, композитора, члена Спілки композиторів, видатного педагога та музиканта.

Програма фестивальних заходів надзвичайно насичена. Для учасників та гостей організовано зустрічі з керівництвом міста, директорами міжнародних і Всеукраїнських фестивалів, членами журі, екскурсії по пам’ятним місцям нашого міста, району, області, вечір знайомств – де визначаються міс та міні-міс фестивалю, святкова дискотека, майстер – класи.

Учениця школи мистецтв №1 Реброва Дар`я посіла ІІІ місце.

За матеріалами Краматорської міської ради

У Бахмуті пройшла акція вшанування пам’яті героїв Іловайська

У Бахмуті відбувся скорботний захід, де присутні згадали трагічні події виходу українських військових та добровольців з Іловайську, які відбулися 29 серпня 2014 року.

Пам’ятна акція «Чотири роки болю» зібрала більше ста осіб: представників міської ради, військових, представників громадських організацій студентську та учнівську молодь, містян.

Наприкінці заходу після промов присутніх представники громадськості, установ міста та молодь вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів та поклали квіти до портретів загиблих бійців.

За матеріалами Бахмутської міської ради

Працевлаштування молодих фахівців справа серйозна

Фахова дискусія з представниками професійних навчальних закладів і молодіжних центрів на тему «Молодь на ринку праці. Формування всеукраїнського кадрового резерву» відбулось в Костянтинівському міському центрі зайнятості.

Працевлаштування випускників технікумів і училищ в умовах дефіциту робочих місць потребує залучення студентської молоді до інформаційних і консультаційних заходів з оволодіння навичками поведінки на ринку праці. А для того, щоб така робота була ефективною і якісною, вона повинна бути спільною і системною.

Учасники дискусії обговорили можливість оволодіння випускниками професійних навчальних закладів технікою пошуку роботи, навчання користуванню веб-ресурсом державної служби зайнятості, складанню їх резюме і відеорезюме. За результатами дискусії досягнуто домовленості і визначені спільні заходи для залучення студентської молоді до формування всеукраїнського кадрового резерву.

За матеріалами сайту Костянтинівської міської ради

На Донеччині стартував тренінг з медіації для поліцейських, які працюють з дітьми

У Маріуполі проходить триденний тренінг «Медіація та альтернативне врегулювання спорів: відпрацювання навичок» для офіцерів ювенальної превенції Донецької області. Поліцейські вивчають кращі відновні практики України та світу і вдосконалять навички посередництва у розв’язанні конфліктів в підлітковому середовищі.

Навчання організоване Програмою розвитку ООН в Україні і Маріупольською спілкою молоді за ініціативи поліції Донеччини в рамках реалізації «Програми використання трирівневої моделі профілактики правопорушень серед дітей на території Донецької області на 2018 – 2022 роки».

За матеріалами сайту Національної поліції Донецької області

«Зірки Приазов’я» роблять дітей з незаможних родин щасливішими

Сьогодні відбувся майстер-клас з малювання для дітей з незаможних родин. Стати трохи щасливішими діткам допомагали учасниці конкурсу «Міс Маріуполь», а також вихованці притулку «Добрий Самаритянин».

Кожному з 14 дітей приділили увагу професіонали з художньої школи ім. Куїнджі. Під їх керівництвом хлопці малювали національні візерунки, квіти або малюнки за бажанням з використанням традиційних українських квітів і мотивів.

Українська символіка не випадково обрана темою майстер-класу – захід був приурочений до Дня незалежності України.

Написані картини будуть представлені на онлайн-аукціоні.

За матеріалами сайту mrpl.city

Переможна гостинність: головний трофей «Кубку династій» з волейболу здобув Лиман

В ігрових залах ФСК «Локомотив» міста Лиман під патронатом департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації пройшов відкритий обласний турнір «Кубок Династій» з волейболу.

Змагання зібрали 17 команд (136 чоловік) з міст Бахмут, Дніпро, Лиман, Покровськ, Родинське, Сіверськ. Кращі волейболісти визначались у чотирьох вікових категоріях: чоловіки, жінки, юнаки та дівчата 2002 року народження.

Усього на спортмайданчику провели 29 ігор, за підсумками яких кращими командами виявились: серед чоловіків – Покровськ, Лиман, «Донецька залізниця»; серед жінок – Дніпро, Покровськ, Лиман; серед юнаків – Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки (Бахмут), Лиман, Покровськ; серед дівчат – Лиман, Бахмут, Сіверськ.

Переможців та призерів у кожній категорії нагородили кубками, медалями та дипломами. Окремо відзначено кращих гравців турніру та кращих гравців у командах.

      За матеріалами сайту        департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

У дитячому таборі «Брусіно» провели майстер-клас з різних видів єдиноборств

Близько 250 юнаків і дівчат, що відпочивають у оздоровчому закладі «Брусіно» (с. Брусіно, м. Лиман), познайомилися з такими видами єдиноборств, як бойове самбо, хортинг, Комбат Дзю-Дзюцу, кікбоксинг, змішані єдиноборства ММА.

Теорію і практичні прийоми дітям презентували провідні спортсмени Донецької області, вихованці тренера Андрія Безуглого: Владислав Шульга (майстер спорту України міжнародного класу (МСУМК) з бойового самбо і хортингу, майстер спорту України (МСУ) з рукопашного бою, кандидат у майстри спорту (КМС) з комбат Дзю-Дзюцу), Божена Мальцева (МСУМК з хортингу, КМС з кікбоксингу та змішаних єдиноборств ММА) і Сергій Богович (МСУМК з хортингу і бойового самбо, МСУ з Комбат Дзю-Дзюцу, КМС з кікбоксингу).

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Футзалістка з Лиману Аліна Бундюк – віце-чемпіонка світу в складі студентської збірної України

У місті Астана (Казахстан) проходив чемпіонат cвіту з футзалу серед студентів, де жіноча збірна України стала срібним призером.

Приємно відзначити, що в складі національної команди виступила спортсменка з Донецької області Аліна Бундюк – вихованка ФК «Багіра» міста Лиман, випускниця Шандриголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, яка нині виступає за столичний клуб «ІМС»-НУХТ (Національний університет харчових технологій).

Українська збірна продемонструвала в Казахстані яскраву гру, на груповому етапі почергово здолавши команди Польщі – 8:2, Канади – 3:2, Росії – 2:1 та Ізраїлю – 6:2.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Газету «Наша зоря» привітали з ювілеєм

28 серпня друкованому виданню «Наша зоря», яке очолює Наталія Гамідова, виповнилося 80 років – рівно стільки часу минуло з дня виходу у 1938 році першого номера газети. Кожен новий номер для редакційного колективу – як народження дитини.

Працівники газети – це справжні професіонали, знавці своєї справи, які завжди тримають руку на пульсі життя регіону, достовірно, вчасно та об’єктивно висвітлюють події міста.

Працівників газети «Наша зоря» із 10530 випуском газети та 80-річчям від часу заснування привітав від імені Селидівського міського голови Віктора Ремізова секретар міської ради Микола Голубенко.

  За матеріалами сайту Селидівської міської ради

У місті Покровськ відбувся всеукраїнський конкурс «Музика нас з’єднала»

  Конкурс патріотичної пісні «Музика нас з’єднала» відбувався в три етапи. Спочатку – відбір в Києві, де з понад 100 учасників обрали 15 фіналістів. Далі були конкурсні дні в місті Покровськ.

Майстерність вокалістів оцінювало професійне журі: Володимир Приглядь (музичний продюсер), Владислав Багінський (засновник фестивалю, продюсер телеканалу «Прямий»), Ірина Слєпушова (музичний продюсер «UA: перший») та Олена Мозгова (музичний продюсер).

Учасники конкурсу змогли виступити на одній сцені з такими відомими артистами, як Ірина Білик, Ніколо Петраш, Бумбокс, «Время и Стекло», Sunstroke project.

Наша землячка – Вікторія Самойленко отримала Диплом фіналіста і пам’ятні подарунки.

  За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Молодь Покровська вчилася роботі з 3D принтером

У місті за ініціативою команди громадського простору «Без обмежень» пройшли перші майстер-класи зі збирання та роботі з 3D принтером. Учасники заходів під керівництвом тренера зібрали і налаштували прилад, а також створили перші власні 3D-моделі.

За словами організаторів майстер-класів такі заняття сприяють просуванню неформального навчання, яке практично не представлено у Покровську.

Майстер-клас організували ГО «Нова Дружківка» в партнерстві з громадським простором «Без обмежень» та виконувався в рамках Проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

  За матеріалами сайту Покровської міської ради

Мар’їнський районний центр зайнятості інформує

На базі молодіжного центру «Вікторія» м. Мар’їнка  фахівцями відділу активної підтримки безробітних Ма’їнського районного центру зайнятості проведено групове консультування молоді із застосуванням психодіагностичного тестування. Метою заходу було надання допомоги в професійному самовизначенні на основі врахування особистісних характеристик та попиту на ринку праці.

Фахівці запропонували присутнім пройти профдіагностичне комп’ютерне тестування з визначення професійної спрямованості особистості; надали консультації щодо вибору типу професійної діяльності та майбутньої професії відповідно до інтересів, нахилів, здібностей та з урахуванням потреб ринку праці. Також спеціалісти проінформували щодо можливостей здобуття професій та спеціальностей в професійно-технічних та вищих навчальних закладах, презентували офіційний сайт Державної служби зайнятості та розповіли про послуги, які можна отримати за умови реєстрації на порталі.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Біля освітніх закладів оновлено дорожні знаки та лінії пішохідних переходів

До навчального року автодороги загального користування державного значення, що пролягають через сільську місцевість, облаштовано технічними засобами організації дорожнього руху.

Зокрема, задля безпеки руху маленьких користувачів доріг Великоновосілківського та Мар’їнського районів дорожні знаки та розмічальні лінії оновлено біля освітніх закладів населених пунктів.

За матеріалами сайту Служби автомобільних доріг у Донецькій області

На Донеччині для жителів 5 сіл «сірої зони» запустили безкоштовний автобус

На Донеччині працівники благодійної організації ADRA в Україні запустили соціальний автобус для людей, які проживають в 5-кілометровій зоні вздовж лінії розмежування.

Тепер близько 550 жителів чотирьох сіл Ясинуватського району по вівторках і п’ятницях зможуть безкоштовно їздити в Очеретине і сусідню Авдіївку.

Допомога надається в рамках проекту «Відновлення житла і надання необхідної допомоги людям, постраждалим в результаті конфлікту на сході України», який реалізує ADRA Ukraine і ADRA Deutschland за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt).

За матеріалами сайту «Вчасно»

Нарада з питань прийняття участі суб’єктами малого підприємництва в проекті «Український донецький куркуль»

У залі засідань районної ради відбулась спільна нарада Мангушської районної державної адміністрації та Мангушської районної ради з питань прийняття участі суб’єктами малого підприємництва в проекті «Український донецький куркуль». Нараду проводили перший заступник голови райдержадміністрації В.І. Дорогань та заступник голови районної ради С.В. Олефір.

В нараді прийняли участь начальники відділів, заступник голови Мангушської селищної ради, голови постійно діючих депутатських комісій районної ради та депутатських фракції.

На нараді було розглянуто один бізнес-проект претендента на участь у конкурсному відборі проектів суб’єктів малого підприємництва, за якими буде надаватись фінансова підтримка на реалізацію проектів «Український донецький куркуль».

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *