Ігор Стокоз зустрівся з делегацією багатонаціональної групи військових спостерігачів

Сьогодні у Краматорську відбулася зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза з делегацією багатонаціональної групи військових спостерігачів та супроводжуючих делегацію представників Збройних Сил України. Під час зустрічі сторони обговорили стан соціально-політичної ситуації у регіоні.

«В області залишається стабільно-напружена суспільно-політична ситуація, що обумовлюється проведенням операції об’єднаних сил. Незважаючи на це, органи державної влади та місцевого самоврядування працюють у звичайному режимі та забезпечують життєдіяльність громад. Постійно ведеться робота щодо відновлення інфраструктури, яка постраждала внаслідок бойових дій. У містах, розташованих на лінії розмежування, внаслідок постійних обстрілів пріоритетним для міської влади є відновлення пошкоджених інфраструктурних об’єктів та систем життєзабезпечення. Військово-політична ситуація в області визначається головним чином ситуацією на лінії розмежування, яка характеризується напруженістю та періодичним загостренням, залишається складною, проте контрольованою силами ООС», – наголосивзаступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Військові спостерігачі також відмітили, що найбільш «гарячими точками» традиційно залишаються населені пункти на Авдіївському, Бахмутському та Маріупольському напрямках, а також на Світлодарській дузі. Незважаючи на домовленості про припинення вогню, опорні пункти ЗСУ обстрілюються бойовиками зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів, 82- та 120-мм мінометів.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *