«Прошу всіх вірних щодня прикликати благодать Святого Духа на наш Синод», — Глава УГКЦ

Від 2 до 12 вересня 2018 року у Львові-Брюховичах відбуватиметься щорічний Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. На цьому Синоді центральною темою буде «Боже Слово і катехизація». Єпископи аналізуватимуть, як здійснюється в нашій Церкві навчання і проголошення слова Святого Євангелія і наскільки наші вірні черпають з Божого Слова для свого щоденного життя і живуть ним.

«З цим пов’язана тема катехитичного служіння, тобто навчання основних істин нашої віри. Наскільки наші вірні знають того Бога, в якого вірять, наскільки вони знають і вміють молитися і наскільки знають моральні й духовні засади християнського життя та їх дотримуються», — розповів в інтерв’ю для Департаменту інформації УГКЦ Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Глава Церкви пояснив, що подія Синоду, яка відбувається в нашій Церкві раз на рік, відповідає змісту й духу розповіді про спільний шлях учнів і воскреслого Ісуса Христа до Емауса. «Усі наші єпископи з усього світу, з усіх континентів зійдуться на синодальне діяння, як любив говорити Блаженніший Любомир. Десять днів крокуватимемо разом дорогою слухання Божого Слова і дорогою розрізнення Його святої волі щодо життя і розвитку нашої Церкви як в Україні, так і на поселеннях», — сказав Блаженніший Святослав.

При цьому він зазначив, що «Синод із просто зустрічі єпископів станеться тоді, коли до нас прийде воскреслий Христос». Тому Глава УГКЦ звернувся до всіх вірних нашої Церкви в Україні і всьому світі з проханням про молитву. Зокрема, попрохав молитися до Духа Святого, аби ця зустріч наших єпископів справді пережила глибоку благодать синодального діяння.

«Цей Синод матиме дуже важливе значення для життя кожного українця-греко-католика, хоч би де він жив у світі. Тому я кожного вірного і кожну вірну нашої Церкви хочу попросити брати участь у синодальному діянні, яке проходитиме від 2 до 12 вересня, за допомогою вашої молитви», — закликав Предстоятель УГКЦ.

«Ми намагатимемося інформувати про перебіг нашого Синоду. І я б просив усіх не просто цікавитися, як проходить Синод, а кожного дня прикликати благодать Святого Духа на наших владик, на наш Синод, на нашу Церкву, аби ми справді могли в новітніх обставинах, у новій ситуації в Україні чинити Божу волю і жити згідно з Його святими заповідями», — наголосив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *