Підрозділ КОРД у 10 областях поповнили нові спецпризначенці



26 бійців, які пройшли спеціальну підготовку, будуть нести службу у 10 областях. Також кордівці отримали 11 нових автомобілів. Сьогодні, 31 серпня, черговий випуск спецпризначенців КОРД отримали сертифікати про закінчення навчального курсу у відділі спеціальної та фізичної підготовки.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подякував міжнародним партнерам за підтримку підрозділів КОРД, а хлопцям за мужність та витривалість під час курсу підготовки. «Для мене велика честь третій рік на цьому плацу вручати вам посвідчення після курсу спеціальної підготовки. Дякую нашим партнерам Сполученим Штатам Америки за те, що вони нас підтримали і ми разом зробили цей проект. КОРД – це професійність, це гідність. Будьте достойними», – сказав Арсен Аваков. Міністр зазначив, що програма підготовки підрозділу КОРД працює вже більше трьох років.
Бійців готують українські інструктори, які пройшли спеціальне навчання, та американські колеги. «Серед основних завдань КОРД – затримання злочинців, злочинних угруповань, звільнення заручників та проведення інших операцій. І хлопці справляються з поставленими задачами, вони це неодноразово довели за ці три роки. Ми працюємо над тим, щоб у них була достойна заробітна плата і для них запрацювала спеціальна програма кредитування на житло, як для поліцейських з високим ризиком роботи», – наголосив Арсен Аваков. Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович зазначила, що Україна досягнула вражаючого прогресу в реформуванні правоохоронного сектору.
«Ми раді вітати вас з тим прогресом, якого вам вдалося досягнути при реформування правоохоронного сектору. Ми пишаємося нашим партнерством. Ця церемонія – ще один етап нашої спільної мети – створення спеціально відібраних, добре оснащених спецпідрозділів по всій Україні», – зазначила пані посол. Голова Національної поліції Сергій Князєв відзначив, що підрозділ КОРД працює вже по всій Україні.
«На сьогоднішній день немає жодного міста, де б не працював цей підрозділ. Зараз отримують сертифікати офіцери, які прийняли для себе не просте рішення – приєднатися до лав спецпідрозділу КОРД», – наголосив очільник Нацполіції. Заступник голови Національної поліції Олексій Руденко, який координує роботу КОРД, розповів, що 15 осіб, які претендували на службу у підрозділі не пройшли випробування та тести. «Наші рекрути пройшли всі рівні відбору, здали психологічні тести, пройшли п’ятиденний курс виживання і були зараховані на навчання, де проходили фізичну, психологічну підготовки та вивчали законодавство України. Не всі кандидати, які прагнули служити в цьому підрозділі, пройшли необхідні випробування. Декому не вистачило фізичної підготовки, а дехто не подолав психологічний бар’єр.», – наголосив він. Сьогодні також американські партнери передали 11 мікроавтобусів для потреб спецпідрозділу. Машини також будуть працювати по всій території нашої держави. Тепер для забезпечення служби підрозділу КОРД працює 30 мікроавтобусів. Всі бажаючі приєднатися до КОРД, зможуть спробувати свої сили вже у вересні. Для цього необхідно мати досвід роботи в поліції три роки або службу в зоні АТО та заповнити заявку та сайті. Нагадаємо, вчора спецпідрозділ КОРД врятував дітей – заручників, яких утримував власний батько.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *