Престольний празник у Чернівцях вперше святкували зі своїм єпископом

У Чернівцях, у катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці, відбулося святкування престольного празника. Головний храм греко-католиків Буковини, який невдовзі відзначить 200-ліття, вперше святкував такий урочистий день зі своїм єпископом.

Святкову Божественну Літургію очолив владика Йосафат (Мощич) у співслужінні з майже всіма священиками Чернівецької єпархії. Серед гостей були також ієреї та миряни з українських греко-католицьких парафій з Румунії та римо-католицьких громад Чернівців. Після молитви був зачитаний декрет Римської Апостольської столиці про надання Чернівецькій катедрі, в якій знаходиться чудотворна ікона Матері Божої «Надія безнадійним», привілею повного відпусту кожної третьої суботи місяця, на всі свята Пресвятої Богородиці та свято Апостола Юди Тадея.

Напередодні свята львівські майстри іконопису на чолі зі Святославом Владикою завершили розпис стін святилища храму. Оскільки вівтар храму був повністю оновлений і ще не освячений, кожен учасник свята мав змогу зайти до вівтаря, поклонитися плащаниці Богородиці та оглянути розпис.

Після водосвяття всі гості були запрошені до традиційних буковинських храмових частувань та співів, які супроводжував дует «Писанка».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.cv.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *