Справу судді-хабарника з Дніпра скеровано до суду

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди суддею Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровськ. 31 серпня 2018 року обвинувальний акт стосовно цієї особи скеровано до суду.

Як встановило слідство, суддя вимагав 30 тис. дол. США за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов`язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у рейдерстві та підробці документів. «Служителя Феміди» викрили на одержанні половини з обумовленої суми.

29 травня 2018 року йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

23 серпня 2018 року стороні захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *