В дитячому центрі «Артек» (м. Київ) розпочато ІХ тематичну зміну

З 31 серпня по 20 вересня 2018 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалась тематична зміна «Вперед, до Олімпу», учасниками якої стали близько 700 дітей з усієї України.

Від Донецької області направились на оздоровлення та відпочинок 28 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Тематична зміна спрямована на актуалізації цінностей піклування про власне здоров’я через формування значущості людського потенціалу особистості. Олімпійське майбутнє України народжується в Артеку і цьому є підтвердження на прикладах славетних українських спортсменів-артеківців. Зміна допоможе дітям познайомитися з системою підготовки олімпійської збірної України, взяти участь у змаганнях з олімпійських та не олімпійських видів спорту, відвідати музеї слави відомих українських спортсменів тощо.

Гостями артеківців стануть відомі спортсмени, учасники олімпіад та міжнародних турнірів і змагань. Саме на цій зміні зможуть зробити свій перший крок до Олімпу майбутні українські олімпійські чемпіони.

Важливою подією стане фінал всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Головною подією в Артеку стане спортивний фестиваль «Артекіада» з олімпійських та неолімпійських видів спорту з: футболу, водного поло, стрільби з луку, регбі, настільного тенісу, шахів, тріатлону, дабл-датчу, артболу, баскетболу, кьорлінгу, силової естафети, легкоатлетичної естафети та катання на каяках. Окрім цього відбудуться майстер-класи від олімпійців зі стрибків на батуті.

Під патронатом Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги в Артеку будуть проведені в рамках загальнодержавного правопросвітницького проекту «Я маю право!»: правові вікторини та квести для ознайомлення дітей з їхніми правами, їх захистом та діючим правозахисним механізмом в Україні, а саме: казкова вікторина, правові сходинки, панельна дискусія, ділова гра «Ми – майбутні міністри», мобільна правова допомога та для створення карти правових потреб дитини будуть написані листи Міністру справедливості. Підсумком цих тематичних заходів буде знятий відеоролик «Право з Тобою».

Київський центр зайнятості проведете з артеківцями профорієнтаційні конкурси та тестування, а саме буде працювати Мобільний центр профорієнтації з маршрутним листом та переліком послуг. Артеківці з цікавістю пройдуть профдіагностичне тестування, майстер-клас «Як вдало вибрати професію», зіграють у ділові профорієнтаційні ігри.

На цій зміні артеківці приймуть учать у проектах: дослідницько-освітній – «Артеківська Козацька Січ» та культурно-мистецький – «Арт-село». Діти візьмуть участь у дослідницько-освітньому квесті «В пошуках козацьких скарбів», в якому ознайомляться із історією, звичаями та козацьким самоврядуванням, пограють в історичний батл «Видатні козаки», позмагаються у спортивних козацьких іграх, заспівають українські народні та козацькі пісні, розкажуть вірші, прислів’я та приказки про козаків і зготують козацький куліш.

Спільно з представниками пожежної частини будуть проведені заняття із поводження в надзвичайних ситуаціях, самозахисту, інструктажі про безпеку життя, поінформування про права дитини та їх захист.

А також артеківців чекають пошуко-дослідницькі програми: фестиваль Знань, хімічні шоу, літературні конкурси, інтелектуальні ігри: «На крок вперед», «Ерудит», «Вундеркінд», «Розумник». В Артеку присвячені Дню українського кіно пройдуть конкурси: кіноафіш, кіно-трейлерів, дитячих теле-шоу, інтерв’ю, святкових привітань та костюмів своїми руками.

На зміні артеківці будуть приймати участь у конкурсах аплікацій «Моя дитяча мрія», Шоу-програмі «Спортивний калейдоскоп», Шоу-програмі «Вгадай мелодію», конкурсі «8 чудо світу», конкурсі «Краще за всіх!», конкурсі «Стартін», Шоу-програмі «Таланти Артеку», конкурсній програмі «З мелодією по житті» та розважальній програмі «Танцювальний калейдоскоп».

Чекають артеківців туристичні випробування: пошукова гра «Слідопит», «Лис», «Барлінський мур», «Хранитель вогнища», фестиваль патрулів, туристичні походи, змагання з: альпінізму, орієнтування, туристичного спорядження, вузлів.

Артеківці познайомляться з видатними, пам’ятними та історичними місця столиці України, будуть на екскурсії в Національний музей історії України у Другій світовій війні. А також артеківці побувають у Київському зоологічному парку загальнодержавного значення, де з ними проведуть захоплюючу екскурсію та пізнавальну вікторину.

Артек – це найкраща Країна Дитинства!!!

Департамент cім’ї, молоді та спорту Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *