Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 10 вересня 2018 року

Донеччина пишається своїми спортсменами

У Краматорську голова Донецької ОДА Олександр Куць зустрівся з провідними спортсменами, тренерами, фахівцями спорту. Очільник області привітав присутніх з Днем фізичної культури і спорту та вручив Почесні грамоти та подяки Міністерства молоді та спорту України, облдержадміністрації, сертифікати на виплату одноразових грошових винагород, відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця», посвідчення про присвоєння спортивних звань.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Найкращі спортсмени та тренери міста отримали заохочення

До дня фізичної культури і спорту цими вихідними на стадіоні “Блюмінг”, в рамках святкування 150-річчя Краматорська, відбулася друга міська спартакіада серед підприємств та організацій міста.

У змаганнях взяли участь команди Новокраматорського машинобудівного заводу, Енергомашспецсталь, Старокраматорського машинобудівного заводу, Краматорського заводу верстатобудування, “Крамтеплоенерго”, “Краматорська тепломережа”, Краматорське АТП-11410 та збірна команда “ЕКО ЗОЖ”.

Від імені міського голови Андрія Панкова, міської ради та її виконавчого комітету учасників спартакіади привітав секретар міської ради Денис Ошурко.

Також у цей святковий день найкращі спортсмени та тренери міста, відповідно до розпорядження Андрія Панкова, були нагороджені сертифікатами на отримання щорічної разової премії Краматорського міського голови в сфері фізичної культури та спорту “За вагомий внесок в розвиток фізичної культури та спорту в місті Краматорську.”

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Дружківка відсвяткувала 237 річницю!

У цьому році Дружківці виповнилося 237 років. Основні святкові заходи з нагоди свята пройшли на площі Молодіжній та тривали протягом дня.

На святі були присутні почесні гості та громадяни Дружківки, керівництво міста, керівники промислових підприємств, освітяни, спортсмени тощо. З Днем народження Дружківки мешканців міста привітав міський голова Валерій Гнатенко.

Традиційно у День міста відбулася урочиста церемонія нагородження дружківчан, що примножують славу рідного міста, працюючи у різних галузях, найкращих фахівців своєї справи: видатних спортсменів та їх тренерів, підприємців, освітян, медичних працівників, спеціалістів комунального сектору тощо. Також у цей святковий день відбулося нагородження переможців конкурсу «Кращий двір», який проводиться вже четвертий раз, і щороку все більше і більше городян беруть у ньому участь.

За матеріалами сайту Дружківської міської ради

У Дружківці відкрився інклюзивно-ресурсний центр

У Дружківці відкритий інклюзивно-ресурсний центр. Його відкриття обумовлено створенням необхідних умов для дітей з особливими потребами та забезпечить їх права на освіту, сприятиме розвитку особистості, поліпшенню стану здоров’я. Для Дружківки це досить актуальне питання, адже в місті мешкає понад 1000 дітей, що потребують особливого підходу.

Участь в урочистому відкритті взяли представник департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Валентина Ізмалкова, міський голова Валерій Гнатенко, заступник міського голови Наталія Слесаренко.

Освітня реформа передбачає нові методики викладання та навчання, тому що всі діти це індивідууми з особливими потребами в освіті. Працівники центру будуть надавати комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, всебічну допомогу з метою їх соціальній адаптації до реальних умов життя, забезпечуватимуть методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід учнів.

За матеріалами сайту Дружківської міської ради

У Мирнограді встановлено новий національний рекорд

8 вересня був встановлений Національний рекорд України в номінації «Найбільша кількість людей на роликах на одній локації».

Зранку біля ДК «Україна» зібралися любителі роликів різних вікових груп. Наймолодшій учасниці забігу нещодавно виповнилося чотири роки.

На сцені біля Палацу культури пройшли показові виступи спортсменів, а всім бажаючим безкоштовно робили аквагрим.

Для того, щоб зафіксувати рекорд, спортсменів зібрали на вулиці Соборній, яка була попередньо перекрита. Представник Національного реєстру рекордів перерахував учасників заїзду і констатував, що на захід на роликах приїхала 251 людина.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

У Бахмуті пройшов урочистий прийом міського голови Олексія Реви

Традиційно, з нагоди святкування Дня міста в Бахмутському міському центрі культури та дозвілля імені Євгена Мартинова відбувся урочистий прийом міського голови Олексія Реви «Місто починається з тебе!», який зібрав представників установ міста, громадських організацій, почесних жителів, меценатів та спонсорів, волонтерів, військових та жителів Бахмутської громади.

Звертаючись до присутніх міський голова виразив вдячність всім, хто  своєю діяльністю популяризує Бахмут, вносить  вагомий внесок у соціальний та економічний розвиток міста та громади.

Подяки міського голови отримали почесні жителі міста – Валентина Ставрулова та Василь Чубанов.

Наприкінці урочистої частини заходу творчі колективи міста подарували присутнім незабутній концерт з яскравими номерами.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Бахмут відзначив 447 років з дня заснування

Найстаріше місто Донеччини та перша столиця Донецького  краю – Бахмут – відзначає свій 447-й рік з дня заснування. Різноманітні заходи, більше ста острівків розваг та конкурсів, флеш-моби та танцювальні батли – все з нагоди Дня Народження Бахмута.

З самого ранку на площі свободи на в нижньому парку почали роботу різноманітні локації, виставки, острівці розваг, аквагрим, аніматори для дітей, майстер-класи з танців, фотовиставки, туристичний гурток, шашки, та розважальні майданчики – більше ста острівків розважають містян та гостей Бахмута.

Відкриття свята Дня міста також не залишило городян без позитивних емоцій та гарного настрою. Масштабний флеш-моб дітлахів, виступи творчих колективів міста, привітання урочистих гостей зібрали тисячі Бахмутчан та гостей міста.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Слов’янськ відзначив свій 373 рік народження

Жителі міста зібралися на вул. Шевченко і Соборній площі.  По вул. Шевченко пройшов фестиваль “Жива вулиця”, де люди могли насолодитися веселою музикою, смачною їжею, майстер-класами, м’якими подушками і переглядом прем’єри серіалу про історію міста: “Слов’янськ. Легенди”. Ближче до вечора веселощі перейшли на Соборну площу, де виступали учні різних шкіл, вищих навчальних закладів та викладачі. У розпал веселощів до святкування приєдналася група “Скрябін”. Глядачі активно співали, танцювали і веселилися.

  За матеріалами сайту 6262

Три маріупольських боксери стали чемпіонами 50-го Меморіалу Макара Мазая

Минулі вихідні запам’яталися фінальними боксерськими боями Меморіалу Макара Мазая. У турнірі прийняли участь понад 150 спортсменів з усієї України. Честь Маріуполя представляли п’ятеро боксерів, три з них стали чемпіонами змагання.

На фінальні бої вийшли Ростислав Білостоцький (52 кг), Ярослав Щерба (60 кг) та Дмитро Рибалка (75 кг). Вони перемогли суперників та стали кращими на боксерській арені.

Кубок мера узяв Дмитро Рибалка, як найрезультативніший боксер змагань.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Олександр Рубець – чемпіон і рекордсмен всесвітніх змагань з пауерліфтингу

  П’ятий день чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат завершився вдало для маріупольського спортсмена Олександра Рубця.

У категорії до 105 кг маріуполець «зустрівся» з чемпіоном світу минулого року Данилом Ковальовим із Краматорська. Всі золоті та срібні медалі у трьох вправах вони розіграли між собою, без найменших шансів для інших суперників.

У присіданні сильнішим виявився Олександр Рубець – в його активі 410 кг. У свою чергу, 380 кг зафіксував Данило Ковальов. У жимі боротьба між ними йшла на світові рекорди! У другій спробі Ковальов «підкорив» 300, 5 кг, а в третій спробі Рубець встановив новий рекорд – 301 кг. В останньому випробуванні Данило поставив нову світову вершину для юніорів – 301,5 кг. В спортсмен з Краматорська став срібним призером чемпіонату світу (1004 кг), а маріуполець, фіксуючи 360 кг в тязі, закінчив цей чемпіонат в ранзі чемпіона і рекордсмена світу серед юніорів в сумі триборства – 1071 кг.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Вадим Бойченко відвідав ветеранів у госпіталі

Сьогодні Маріуполь відзначив 75-у річницю визволення міста від фашистських загарбників. Свято ветеранів та учасників бойових дій, які проходять курс лікування в госпітальних-геріатричному відділенні міської лікарні №9, відвідав міський голова Вадим Бойченко.

Кожен отримав квіти, подарунок та слова подяки за мир. У свою чергу, ветерани подякували Вадима Бойченко за зміни, які відбуваються в місті. Вони бачать, як Маріуполь зростає, розквітає і стає яскравим містом Приазов’я.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Мангушському районі відбувся музичний фест «Відчуй схід»

У селищі Урзуф Мангушського району відбувся музфест «Відчуй Схід», який проходив за ініціативою управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації та обласного учбово-методичного центру культури.

Цей фестиваль зібрав безліч гарних виконавців з різних куточків України: Львів, Одеса, Харків, Миколаїв та багато інших. Від міста Селидове у заході взяв участь самодіяльний вокально-інструментальний гурт «ПокиТріо», який займається в Центрі дозвілля та українських традицій м. Селидове. Колектив отримав Диплом у номінації «Етнофолк».

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Кіносеанс у молодіжному центрі

У приміщенні молодіжного центру «Молодь+», що працює на базі Селидівської міської центральної бібліотеки  традиційно зібрались глядачі для перегляду фільму «Монстри на канікулах. 1»

Чудовий анімаційний фільм розповів відвідувачам про те, що всілякі чудовиська і казкові істоти повинні відпочивати від повсякденних турбот.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

У Добропіллі відзначили День визволення Донбасу

У Добропіллі відбувся урочистий захід з нагоди Дня визволення Донбасу від гітлерівських загарбників. Колона добропільчан пройшла до меморіалу загиблих воїнів-земляків, щоб вшанувати пам’ять визволителів, які віддали свої життя за звільнення Донбасу від німецько-фашистських окупантів і низько вклонитися ветеранам, які відвойовували волю України. Біля меморіалу відбувся мітинг-реквієм. Голова Добропільської міської організації ветеранів Микола Швед, звертаючись до присутніх, зазначив, що нинішнє покоління зобов’язане пам’ятати про найкровопролитнішу війну в історії людства і шанувати героїв, які здійснювали справжні подвиги для своєї Батьківщини. У цей день лунали зворушливі пісні про війну, які не залишили байдужими нікого з присутніх. Завершився пам’ятний мітинг покладанням квітів до меморіалу.     

   За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Добропільському районі ремонтують міст

  Днями у Добропільському районі біля села Ганнівка розпочалися роботи з лаштування підземних несучих конструкцій моста із забивних паль. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Цей міст вважався аварійним, а його ремонт триває вже не перший рік. Наразі об`єкт планується відремонтувати до завершення поточного ремонтно-будівельного сезону.

Роботи виконує ТОВ «Мостстройком». Замовником виступає Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Ремонт виконується за кошти Державного дорожнього фонду та обласного бюджету (кошти від «митного експерименту»).

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Тематична зустріч з переможцем-одержувачем грантової допомоги від МОМ

  В рамках роботи Центру розвитку підприємництва в Мангушському районному центрі зайнятості було проведено тематичну зустріч з переможцем-одержувачем грантової допомоги від МОМ ( Міжнародна організація по міграції) Оленою Бахтар,  яка започаткувала діяльність завдяки центру зайнятості.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *