Не щаслива посада: затримано директора облавтодору Волині Сьогодні було …

Не щаслива посада: затримано директора облавтодору Волині

Сьогодні було затримано директора Волинського облавтодору під час одержання ним хабаря в особливо великому розмірі. Микола Янчук, який значиться на цій посаді, обіцяв третій особі передати у користування приміщення, яке знаходиться у власності облавтодору.

За таку послугу посадовець вимагав 300 000 гривень. “У таку суму керівник облавтодору оцінив вирішення питання щодо безперешкодного укладення із фізичною особою-підприємцем договору про надання в оренду приміщення, яке перебуває на балансі очолюваного ним підприємства”, – пояснюють в ГПУ. Минулого року було звільнено попереднього директора відомства Олександра Зінькова. Ще навесні 2017 року йому була вручена підозра у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. Зіньков керував корупційною схемою по закупці витратних матеріалів для ремонту та обслуговування доріг за завищеними цінами, проте звільнили його лише через пів року. Відтоді новин про колишнього директора немає, вочевидь, справу як завжди зам’яли. Чи побачимо ми продовження історії із щойно затриманим на хабарі директором Янчуком – залежить від нас самих. Хоча, обом світять чималі терміни позбавлення волі та конфіскація майна.

Аби злочинці при владі справді несли покарання за розкрадання держави, потрібно очистити всі інститути влади від корупції і олігархічного впливу на чиновників. Попри створення антикорупційних органів в Україні і в основному успішну їх роботу, громадськості ще залишається їх контролювати. Система чинить супротив і ми не маємо права лишити почате на половині шляху. Бо прийняти правильні закони і створити правильні державні установи – недостатньо. Після усунення крадіїв зі своїх посад, ми маємо привести на їх місце сильних і незалежних, неупереджених і професійних керівників. Аби втілити цей план у життя і почати будувати нову Україну, ми маємо створювати міцну організацію. Рух «Визволення» не поверне з наміченого шляху. Ви з нами?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *