Продаж української нафтотранспортної труби Медведчуку коштувала 1 мільйон …

Продаж української нафтотранспортної труби Медведчуку коштувала 1 мільйон гривень

НАБУ через суд отримало документи щодо спірної, за думкою Російської Федерації, частини нафтоносної труби на території України. Через 20 років судової тяганини трубу віддали Росії. Угода коштувала 1 мільйон гривень.

У листопаді 2017 року рух «Визволення» блокував роботу нафтоносної труби у Новоград-Волинському із метою привернути увагу до корупційної схеми Медведчука. Як ми повідомляли раніше, у 2015 році суддя Рівненського господарського суду скасувала попередню ухвалу щодо визнання частини нафтопродуктопроводів «Самара-Західний напрямок» та «Грозний-Армавір-Трудова», які проходять територією України, власністю України. Фактично, частини нафтопроводів були передані російській стороні. Російська «Транснєфть» через низку дочірніх підприємств продала українську частину нафтопроводу компанії, власник якої знаходиться в оточенні олігарха Віктора Медведчука. На тому тижні Антикорупційне Бюро отримало доступ до справи і всіх супутніх документів. Також перевірку статків та майна пройшла і суддя Ярослава Гудзенко, яка у 2015 році прийняла рішення на користь Медведчука. Дякуючи постійному тиску громадськості та діяльності антикорупційних організацій, декларації посадовців, починаючи з 2013 року, стали відкритими і доступними для всіх інтернет-користувачів. Ось і виявилось у судді Гудзенко 44 тисячі доларів (станом на 2015 рік – приблизно 1 100 000 гривень) готівки невідомого походження.

Щоб корупціонери не уникали покарання, а корупційні суди не виправдовували державних зрадників, ми чотири місяці боролися за прийняття закону про створення Антикорупційного суду під стінами Верховної Ради. І в нас це вийшло. Ми впевнені, що тільки реальні тюремні терміни зможуть допомогти очистити владу від крадіїв і зрадників. Ми підтримували всі антикорупційні ініціативи і створення відповідних державних органів. Але правильних законів і антикорупційних органів замало. Ми ще маємо привести на посади в цих органах чесних і сильних політиків, які не боятимуться тиску або підкупу. То ж долучайтеся до руху «Визволення», бо попереду ще багато роботи!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *