Справи гучніше за слова: черговий депутат від БПП спійманий на …

Справи гучніше за слова: черговий депутат від БПП спійманий на хабарі

Депутат президентської партії Блок Петра Порошенка був взятий на гарячому під час передачі хабаря розміром 5 500 доларів. Депутат Кропивницької міської ради пообіцяв за таку суму вирішити земельне питання на користь підприємця.

Депутат пообіцяв підприємцю виділити землю для його бізнесу за 5,5 тисяч доларів. «В ході досудового розслідування встановлено, що згаданий вище депутат вимагав і отримав від місцевого бізнесмена зазначену суму коштів за винесення на розгляд сесії міськради і ухвалення рішення про надання йому 0,22 га землі для здійснення ним підприємницької діяльності», – пишуть у ЗМІ. На посадовця відкрита кримінальна справа за ст. 368 Кримінального Кодексу України (Одержання хабаря). За ч. 3 цієї статті (одержання хабаря в особливо великому розмірі) зловмисник карається позбавленням волі від 8 до 12 років. Однак суд, в якості міри запобіжного заходу, обрав корупціонеру лише домашній арешт.

Рух “Визволення”, як і більша частина активних громадян, завдяки зусиллям яких був проголосований закон про створення Антикорупційного суду, впевнені, що нести покарання посадовці за корупційну діяльність будуть тільки після створення Антикорупційного суду та налагодження взаємодії між судом та іншими антикорупційними органами. Українці багато працювали над тим, аби створення таких органів стало можливим. Проте нам ще лишається контролювати процес їхньої роботи і працювати над створенням нових, сильних і чесних політиків. Тільки очищення влади від корупціонерів та олігархічного впливу на державу, допоможе нам встати на шлях побудови нової і Незалежної України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *