Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 14 вересня 2018 року

Міський голова зустрівся із представниками Будівельної галузі від Конфедерації Будівельників України

Міську раду із діловим візитом відвідали представники Будівельної галузі від Конфедерації Будівельників України та Головний Архітектор ЄС (країни Франції) – Жан-Лу Салан.

Міський голова Андрій Панков та його заступники обговорили із керівником напрямку проектів, координатором напрямку проектів та членом ради директорів КБУ низку питань щодо побудови нових об’єктів на території Краматорська та реновації вже існуючих будівель.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Викладачі Краматорської Школи Мистецтв №3 – лауреати фестивалю молодіжного сучасного мистецтва «Відчуй Схід»

В селищі Урзуф Мангушського району Донецької області вперше відбувся відкритий фестиваль сучасного молодіжного мистецтва і креативних індустрій “Відчуй Схід”. Подія об’єднала молодих митців з усієї України з метою створення постійно діючої мистецької платформи для комунікації людей, творчості та розвитку української мистецької індустрії. Організатор фестивалю: Донецький обласний навчально-методичний центр культури за підтримки Управління культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації.

В номінації «Колір-fest» на фестиваль були запрошені художники графіті. Викладачі Краматорської Школи мистецтв №3 Новіков Артур та Черевань Оксана взяли участь у цьому заході. За власноруч створеним ескізом вони виконали настінний розпис і стали лауреатами конкурсу, за що були нагороджені дипломами, а також подарунковим сертифікатом від генерального партнеру фестивалю.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Дружківці малювали «важкий рок»

Унікальний захід відбувся у Дружківці. До міста приїхали художники з Німеччини, Японії. Італії, Бразилії та малювали просто неба. Це учасники арт-фестивалю на площі Молодіжній не просто малювали, а малювали те, що чують – «важкий рок».

Дана акція ініційована Донецьким обласним художнім музеєм, що розташований в палаці «Етюд». Група художників, яка під керівництвом Алана Мейєра з Берліна вже понад три тижні працювала в Краматорську, є по-справжньому інтернаціональною. До її складу входять художники з Німеччини – Мартін Сієрон; Бразилії – Філіп Єргані; Італії – Франческо Петручеллі та Яна Петеллі; Японії – Томі Сео; Індії – Рекха САмір та інші.

Враження про десант художників залишили яскраві враження, як барви на полотнах, що передані наприкінці заходу до фонду художнього музею.

За матеріалами сайту «Дружковка на ладонях»

У Бахмуті відбувся молебень за загиблими під час другої світової війни

На міському Маріупольському кладовищі відбувся молебень за загиблими під час другої світової війни у місті Бахмут.

На мітингу-реквієму були присутні представники міської влади, організацій та закладів міста, підприємств, молодь, ветерани, а також представники духовенства.

На початку мітингу до присутніх звернувся міський голова Олексій Рева, який зазначив, що знати події тієї війни, зберігати пам’ять про жертви фашистських розправ, оберігати пам’ятники і меморіали – це наша відповідальність, наш борг та наш обов’язок не допустити подібні трагедії знову.

Наприкінці виступу Благочинний Бахмута Протоієрей Сергій та Бахмутського району отець Костянтин провели поминальний молебень за загиблими під час другої світової війни у місті Бахмут, а присутні, вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання поклали квіти до їх могил.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Представники Бахмутського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області взяли участь у заході «Бахмутського бюро правової допомоги»

Представники Бахмутського міськрайонного відділу  філії ДУ «Центр пробації» разом із дітьми, які перебувають у конфлікті із законом,  взяли участь у правопросвітницькому заході з профілактики підліткової злочинності «Бахмутського бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час проведення заходу начальник відділу «Бахмутського бюро правової допомоги» О. Л. Болотюк  розкрила дітям поняття «кримінальної відповідальності», визначила види злочинів та відповідні покарання. Діти прийняли активну участь у правовому брейн-рингу та отримали у подарунок книжки від Діму Книги «Еней» у м. Бахмут.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Відбулось чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

В Управлінні молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради відбулось чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді, на якому були розглянуті питання про  організацію виховної роботи з патріотичного виховання молоді у вищих навчальних закладах міста (Бахмутський педагогічний коледж, Бахмутський коледж транспортної інфраструктури), про проведення спортивно-патріотичних змагань «Майбутні захисники».

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У Костянтинівці відкрилася перша інклюзивна група для малюків

Дитячий садок «Мир» став першим дошкільним навчальним закладом європейського типу в Донецькій області.

Цей сад став першим у місті, де можуть займатися особливі діти разом зі своїми однолітками, і єдиним в Україні, де реалізується програма ПРООН «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні».

Частково меблі для групи і тренажер для очей закупив спонсор – голова громадської організації «Впевнені серця» Дмитро Штагер.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Не такі, як усі: «Театроманія» Маріуполя у вісімці некласичних театрів України

  Маріупольський народний театр увійшов до вісімки некласичних театрів України за версією сайту ZZA, який зібрав гід по театрах, у яких люблять експериментувати з формою та змістом.

“Театроманія” створювалася як гурток акторської майстерності, але за останні роки вона не тільки стала лауреатом кількох театральних фестивалів, а й обзавелася незвичайним і цікавим репертуаром “, – відзначають укладачі рейтингу.

  За матеріалами сайту mrpl.city

Школярі відзначили звільнення Маріуполя спортивними змаганнями

У школі №4 відбулося свято, присвячене Дню визволення Маріуполя. Яскраві концертні номери від творчих колективів міста, спортивні конкурси порадували учнів і гостей свята.

Захід відбувся з ініціативи комітету самоорганізації населення «Центральний-1» за підтримки депутата Маріупольської міської ради Лариси Мамаєвій. На святі також був присутній почесний гість – народний депутат України Сергій Матвієнков.

Центр “Спорт для всіх” провів для дівчат і хлопців різні спортивні змагання. Культурну родзинку подарували творчі колективи міста.

Дітвора змогла вдосталь відпочити після уроків, активно беручи участь у спортивних конкурсах, естафетах, перетягуванні каната.

Всі діти отримали солодкі призи. Переможцям в змаганнях вручили ексклюзивні блокноти від Управління молоді та спорту Маріупольської міської ради.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Вперше у Маріуполі врятували життя людині на новому ангіографі

У Міській лікарні швидкої медичної допомоги врятували життя маріупольчанки, провівши першу операцію зі стентування на новому ангіографі. Завдяки новому медичному обладнанню ургентні операції на серці тепер у Маріуполі проводяться безкоштовно. Раніше вони проводились виключно на апаратурі приватної клініки і коштували близько 45 тис. грн. Придбання ангіографа в Кардіоцентр – це спільний проект міста та Міністерства охорони здоров’я, його загальна вартість близько 18 млн грн.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Мар’їнському РЦДЮТ відбулася презентація книги військовослужбовця 14 ОМБр Влада Якушева «Карателі»

У Мар’їнському районному центрі дитячо-юнацької творчості відбулася презентація книги «Карателі», автором якої є учасник бойових дій, військовослужбовець 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Влад Якушев.

У заході взяли участь перший заступник голови Мар’їнської райдержадміністрації Тетяна Збицька, учні та вчителі загальноосвітніх шкіл міста Мар’їнка, вихованці ЦДЮТ, військовослужбовці та всі бажаючі.

Владислав Якушев народився у м. Львів. З 2000 року працював журналістом у Львові та Києві. Був головним редактором журналу «Кримінальне чтиво. Захід». Брав участь у Революції Гідності. 2 роки був прес-секретарем 14-ї ОМБр.

Книга «Карателі» написана про людей на війні. Адже «карателі» – це ярлик, що російська пропаганда упродовж років намагається навісити українським солдатам, які захищають свою землю. Це книга про них – «карателів», звичайних людей, які взяли в руки зброю і пішли захищати свій дім. Про війну та людяність пише у своїй книзі Влад Якушев.

Після презентації автор  із задоволенням подарував книги гостям із особистим підписом на довгу пам’ять.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

«Сіміки» з Авдіївки розвезли ранці, генератор і отримали нову допомогу

Офіцери групи Cimic Avdeevka провели кілька великих і традиційно корисних заходів.

Так, в школи Авдіївки були доставлені шкільне приладдя від «Церква без стін» і шкільні ранці для першокласників від ГО «Вогонь Прометея».

Військовослужбовцям «Сіміки» привезли переданий небайдужими людьми бензиновий генератор.

За матеріалами сайту avdeevka.city

Авдіївські правоохоронці провели для найменших мешканців міста уроки безпеки

Як поводити себе із невідомими предметами й вберегтися від можливої небезпеки – пояснили вихованцям дитсадочків та учням початкових класів співробітники авдіївського відділення поліції та рятувальники. Окрім цього, школярі дізналися від поліцейських про свої права.

За матеріалами сайту Національної поліції України в Донецькій області

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *