Сьогодні в Україні – День підприємця. Я з задоволенням вітаю зі святом всіх …

Сьогодні в Україні – День підприємця.

Я з задоволенням вітаю зі святом всіх причетних! Адже саме ви сьогодні тримаєте на собі економіку країни, як Атлант небо на власних плечах. Саме ви створюєте та утримуєте робочі місця. Не дивлячись на потужний податковий тиск, відсутність вільного доступу до кредитування та інвестицій, відсутність справедливої конкуренції та постійний острах втратити бізнес.

Словом, нині в Україні, шлях підприємництва більше схожий на Сізіфів шлях, аніж на Атлантову роботу.

І я дуже дякую вам за те, що ви навіть у цих абсолютно неспрятливих умовах забезпечуєте видатки на армію, на медицину, на освіту, на будівництво доріг та створення інфраструктури.

Пам’ятаю, що саме підприємці стали першими волонтерами та добровольцями у найскладніші дні України, адже вони знають, що таке постійна і сувора відповідальність – перед країною, перед людьми, перед власною совістю.

Маргарет Тетчер колись сказала: “Свобода не може існувати без економічної свободи”. З задоволенням підпишуся під цими словами.

Я бачу і знаю про ваші проблеми та інтереси. Вільна і справедлива конкуренція, збалансована чесна податкова система, вільний доступ до позикових коштів та абсолютна повага до приватної власності, і зрештою – побудова повноцінного, вільного громадянського суспільства. Це – ваші побажання і моє (як політика) завдання, яке треба виконати невідкладно.

Найближчими днями ми проводимо форум з приводу “Нового економічного курсу”, і я гарантую, що вирішення проблем підприємництва стане для нас суворо пріоритетним. Держава, чиновництво, уряд мусять нарешті втямити, що бізнес, підприємці – це золотий запас країни, а не джерело для постійного бездумного і нерозумного вибивання коштів.

Бо неможливо побудувати сучасну, заможну, сильну і демократичну країну, не враховуючи інтересів підприємців.

Зі святом!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *