Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 18 вересня 2018 року

На Донеччині відбулися урочисті заходи з нагоди Дня рятівника України

Цього року святкування на Донеччині розпочалися з демонстрації техніки та обладнання, що знаходиться на озброєнні підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

Також пройшов урочистий концерт, на якому були присутні, представники героїчної професії та почесні гості.

Під час концерту відбулося нагородження співробітників Служби порятунку Донеччини, які продемонстрували високі показники у трудовій діяльності та самовідданість при виконанні службових обов’язків.

За матеріалами сайту Головного управління ДСНС України в Донецькій області

У Краматорську відкрилась фотовиставка

У МПК ім. Леоніда Бикова діє персональна виставка Краматорського фотохудожника Бориса Фоменко. Це вже друга виставка фотографа-любителя з циклу «Це все навколо і серед нас». Так вже вийшло, що в дні підготовки виставки на 84-му році Борис Іванович пішов з життя. Але пам’ять про нього, про його активної життєвої позиції, про його любов до рідного краю, буде жити в його роботах.

Виставка присвячена 35-річчю фотоклубу «ЮРИС», активним учасником якого був Борис Фоменко, а також 150-річному ювілею Краматорська.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Краматорський спортсмен-ветеран поїде на Чемпіонат Світу в Марокко

  Краматорський спортсмен-ветеран Олександр Дуплякін планує увійти до трійки лідерів на Чемпіонаті Світу з самбо в Марокко.

Олександру 69 років і він у відмінній формі. Після виходу на пенсію не кинув тренування, і вже в якості спортсмена ветерана їздить на чемпіонати світу та Європи. Олександр дев’ятиразовий чемпіон України серед ветеранів по дзюдо і самбо.

Він дворазовий чемпіон Європи серед ветеранів з самбо і дзюдо, тричі призер чемпіонату Світу (2 рази – срібло, одна бронза).

На даний момент Олександр працює головою ОСББ і активно готується до майбутнього чемпіонату Світу в Касабланці, який пройде 16 жовтня.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Краматорські борці з греко-римської боротьби завоювали медалі на турнірі в Миргороді

У Миргороді пройшов 18-й традиційний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам’яті засновника Миргородського курорту І. Зубковського. У змаганнях взяли участь понад 120 спортсменів з Дніпропетровської, Полтавської, Донецької, Київської, Сумської областей та м. Києва. Краматорчани також взяли участь в змаганнях і виграли два призових місця. Друге місце у вазі до 71 кг зайняв учень ЗОШ №2 та вихованець ДЮСШ №1 за видами боротьби – Цибань Іван. Третє місце у вазі до 65 кг зайняв учень ДДПУ, вихованець ШВСМ Донецької області – Євтушенко Владислав.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

У Краматорську на одному з будинків з’явиться мурал із зображенням Л. Бикова

  У Краматорську приступили до розмальовування фасаду будинку на одному з багатоповерхових будинків мікрорайону Лазурний, де буде мурал із зображенням Леоніда Бикова.

Мурал створюють харківські художники з Kailas-V.

Актора зобразять в улюбленому для багатьох кінообразі – Олексія Титаренка з фільму «В бій ідуть одні старики».

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

У Краматорську відбулася презентація краєзнавчої книги «Краматорськ: Витоки»

  В «Авангард-Холі» краматорського Сада Бернацького відбулася офіційна презентація нової книги з історії міста. Вона називається «Краматорськ: Витоки», а її автором виступає відомий краєзнавець Володимир Коцаренко.

У презентації брали участь члени творчої групи, котрі працювали над книгою, в тому числі представники місцевого та іногороднього краєзнавчого руху, громадськість і просто громадяни, небайдужі до історії рідного міста і краю.

Презентація була обставлена в незвичайному історичному форматі: з окремими моментами книги гостей знайомили артисти театру “Еспада”, одягнені в костюми минулого, звучала “жива” музика XIX століття.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Маріупольці взяли участь у чемпіонаті з веслування на байдарках і каное

У Запоріжжі проходив відкритий чемпіонат міста з веслування на байдарках і каное. У змаганнях взяли участь спортсмени маріупольської КДЮСШ «Атлетик».

За результатами виступів, місця розподілилися наступним чином. Так, Руслана Куликова завоювала бронзу на дистанції К1-1000 м. Данило Цвєтковський став третім в К1-1000 м і срібним призером в К1-200 м. Ілля Чаплинський – бронзовий призер в К1-2000 м. Богдан Полєтаєв зайняв четверте місце на дистанції К1 -2000 м, 10 місце на К1-200 м, 11 місце на К1-1000 м.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Поліцейські Донеччини привітали рятувальників з професійним святом

  Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин подякував співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій за співпрацю і врятовані життя громадян.

Керівник обласної поліції взяв участь в урочистих заходах на честь Дня рятівника, які відбулися в Маріуполі. Також рятувальників вітали представники командування операції Об’єднаних сил, Донецької військово-цивільної адміністрації, місцевої влади та громадських організацій.

Лише в цьому році співробітники ДСНС в Донецькій області врятували 61 людину, з них 8 дітей.

Начальник поліції Донеччини відзначив, що особливу шану рятувальники здобули під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

За матеріалами сайту Національної поліції в Донецькій області

Маріупольчанки взяли участь у «Beach Volley Marathon – 2018»

  Маріупольчанки Світлана Шевченко та Марина Шаповал взяли участь на одному з найпрестижніших турнірів з пляжного волейболу «Beach Volley Marathon – 2018». Змагання проходили в італійському Бібіоне.

Спортсменки провели чотири поєдинки, в яких двічі змогли перемогти. У рамках «Beach Volley Marathon 2018», серед дівчат взяли участь близько ста кращих волейболісток нашого континенту.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

«Громадський бюджет»: у Маріуполі вперше пройшов фестиваль «Сталеве джерело»

  Ковалі продемонстрували своє вміння роботи з металом і провели майстер-клас гончарного мистецтва. Також для гостей були організовані різноманітні квести та конкурси, за перемогу в яких можна було виграти футболку з логотипом заходу та дрібні ковальські подарунки: підкови, ножики, гвоздики. Це стало можливим завдяки малому гранту розміром 70 тис. грн, виграному в рамках реалізації міської програми «Громадський бюджет».

Місцем проведення фестивалю стали двори Музею народного побуту та художньо музею імені Архипа Куїнджі. У ньому взяли участь ковалі та гончарі з Маріуполя та других населених пунктів.

 Програма фестивалю була яскрава та насичена.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Триває робота клубу «Свідомого батьківства»

На базі Маріупольського міського центру зайнятості триває робота «Клубу свідомого батьківства» щодо інформування батьків з питань правильного вибору професії їх дітей з урахуванням особистих схильностей та умінь.

Разом з фахівцем центру зайнятості, координатором клубу «Свідомого батьківства» Світланою Барат батьки розглянули питання вибору професії з урахуванням темпераменту дитини, а також затребуваність професій на ринку праці.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Юнаки та дівчата змагалися за Кубок міста з легкої атлетики

На стадіоні імені Володимира Семеновича Бойка пройшли змагання з легкої атлетики на Кубок міста серед юнаків та дівчат. У них взяли участь вихованці КДЮСШ №4, КЗ КДЮСШ «Меотіда», КДЮСШ «Лідер», ОКДЮСШ «Україна».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Праця на користь громади

Бахмутським міським центром зайнятості  за ініціативи КП «Бахмутський комбінат комунальних підприємств» було організовано та проведено презентацію роботодавця. Серед учасників заходу було 29 безробітних осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, серед яких 2 особи з інвалідністю.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Авдіївські правоохоронці нагородили найкращих знавців дорожньої грамоти

Цікава й пізнавальна вікторина відбулася серед учнів 6 класу загальноосвітньої школи №1 м. Авдіївка. Всі команди показали високі результати, а переможець – команда «Червоні», окрім грамот отримали ще й запрошення від поліцейських відвідати місцеве відділення поліції та познайомитися з його роботою.

Вікторина була організована для учнів місцевої школи з метою поглибити їхні знання Правил дорожнього руху.

За матеріалами сайту Національної поліції в Донецькій області

Рятувальники привітали ветеранів пожежної охорони та служби цивільного захисту з професійним святом

Керівництво 21 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області відвідали ветеранів пожежної охорони і служби цивільного захисту та привітало їх із професійним святом – Днем рятівника.

Представники Служби порятунку привітали ветеранів подарунками та вітальним листом від керівництва підрозділу.

За матеріалами сайту Головного управління ДСНС України в Донецькій області

Як у Добропіллі минула «Етно-осінь»

У Добропіллі відбувся фестиваль «Етно-осінь». На гостей свята чекали виступи фольклорних колективів, майстер-класи з народних ремесл, презентації колекцій автентичного українського одягу, виставка робіт місцевих майстринь.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *