Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 19 вересня 2018 року

Віртуальна мандрівка «Нова назва старих вулиць»

Цього року виповнюється 150 років від Дня народження міста. З нагоди ювілею Краматорська в Дитячій центральній бібліотеці ім. О.С. Пушкіна пройшла віртуальна мандрівка «Нова назва старих вулиць».

Учні 7-б класу школи №12 дізнались про декілька версій походження назви “Краматорськ”, прослідкували історію виникнення міста і познайомилися з цікавими фактами про природу, історію і архітектуру нашої малої Батьківщини. Здійснили віртуальну мандрівку вулицями Краматорська і дізналися багато цікавого про людей і події, на честь яких названі наші вулиці. Наприкінці заходу учні із задоволенням взяли участь у вікторині «Мій Краматорськ».

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Школярі завітали на екскурсію до пожежної частини

До 12-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області завітали учні  2-го класу загальноосвітньої школи № 4  м. Краматорськ.

У доступній формі рятувальники нагадали школярам про правила пожежної та особистої безпеки, порядок дій у разі виникнення пожежі, правила поведінки на водних об’єктах і в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, номера телефонів екстрених служб.

Школярам продемонстрували пожежно-рятувальну техніку, показали як працюють спеціальні аварійно-рятувальні інструменти.

За матеріалами сайту Головного управління ДСНС в Донецькій області

Слов’янські поліцейські провели уроки безпеки

Поліцейські розповіли дітям про важливість взаємодії пішохода і водія на дорозі, познайомили з правилами, які регулюють обов’язки учасників дорожнього руху, а також з термінологією і поняттями в сфері безпеки дорожнього руху.

З метою підвищення знань і зниження аварійності за участю дітей інспекторами групи реагування та ювенальними працівниками була проведена гра за правилами дорожнього руху, в якій взяли участь учні Прелеснянської школи.

Школярам були роз’яснені правила поведінки поблизу проїжджої частини, небезпечні дорожні ситуації, які найбільш часто зустрічаються та важливість переходу дороги тільки по пішохідному переходу. Поліцейські пояснили дітям, як впливає на безпеку пішоходів використання світловідбивних елементів в темний час доби.

Учні з радістю брали участь в бесіді і вирішували різні дорожні завдання.

За матеріалами сайту Національної поліції в Донецькій області

Маріупольчанка взяла «срібло» чемпіонату України з пауерліфтингу

У Коломиї розпочався чемпіонат України з пауерліфтингу. На змаганнях вже виступила спортсменка КДЮСШ «Атлетик» Катерина Пініонж.

Катерина виступала в ваговій категорії 72 кг. За сумою триборства підняла 335 кг. Таким чином, вона зайняла друге місце.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Тхеквондо: маріупольці привезли з Одеси чотири «золота»

В Одесі пройшов командний чемпіонат України з тхеквондо серед юніорів та дорослих, а також Відкритий “Кубок Чорного моря”. Маріуполь був представлений найсильнішими спортсменами, які за результатами виступів показали високі результати.

Так, у командному чемпіонаті України «золото» взяли Ілля Пікуз і Олександр Папаценко. У відкритому Кубку Чорного моря чемпіонкою  стала перспективна маріупольська спортсменка Марія Папаценко. У всіх поєдинках наші земляки здобули впевнені перемоги.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольські фахівці Консалтингового центру отримали нові знання та вміння з бізнес-напрямку

Протягом трьох днів фахівці Консалтингового центру Маріупольського міського центру зайнятості брали участь у тренінгах, що стосувалися утворення закупівельних груп. Вони проводилися за Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) за фінансової підтримки уряду Польщі.

Одержані знання та вміння з бізнес-напрямку дозволять працівникам центру зайнятості на більш високому рівні проводити семінари та інші заходи з шукачами роботи, які бажають започаткувати власну справу та стати підприємцями.

Під час тренінгу приділили увагу таким питанням як типові стратегії закупівель, аналіз купівельної сили підприємства, алгоритми формування закупівельної групи, стратегія участі фірм у закупівельних групах, бізнес-моделі закупівельної групи. Також були розглянуті економічний ефект для учасників закупівельних груп, елементи фінансового маркетингу та основи time-менеджменту.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі презентували унікальну фотокнигу «Донбас і Мирні»

Фонд Ріната Ахметова презентував у Маріуполі унікальну фотокнигу «Донбас і Мирні».

«Донбас і Мирні» – це 11 історій Мирних жителів Краматорська, Бахмута, Авдіївки, Красногорівки, Пісок і інших населених пунктів, які опинилися в епіцентрі війни на Донбасі. Герої історій – люди похилого віку і діти, життя яких військові дії розділили на До і Після.

Презентація фотокниги пройшла в форматі публічних читань. Зі сцени історії Мирних були не просто як прочитані, а прожиті акторами Маріупольського народного театру «Театроманія» і телеведучим Олегом Панютою.

Книга «Донбас і Мирні» раніше була презентована в Києві та Брюсселі, а також передана в міжнародні організації та посольства. Про неї вже знають далеко за межами України.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Рятувальники навчають підростаюче покоління правилам безпеки життєдіяльності

  19 вересня  рятувальники 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області завітали в гості до учнів однієї із шкіл м. Маріуполя.

Представники ДСНС нагадали дітям правила пожежної безпеки в побуті, школі та під час відпочинку на природі. Фахівці Служби порятунку також закцентували увагу дітей на правилах поведінки при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів. Для того, щоб краще закріпити набуті під час зустрічі знання, для дітей проведено вікторину. Рятувальники задавали запитання, на які отримали цікаві та, головне, правильні відповіді.

На завершення заходу фахівці ДСНС роздали учням пам’ятки та листівки профілактичного характеру.

За матеріалами сайту Головного управління ДСНС в Донецькій області

За сприяння Спілки жінок України діти з Торецька здійснили подорож до Києва

  Юні тореччани відвідали Київську гімназію біотехнологій № 177, для колективу якої учні музичної школи імені Івана Карабиця міста Торецьк Лія Геліх, Софія Палієнко, Валерія Гаджи, Анна Пальова, Ігор Коробкін презентували музичні номери.

В рамках подорожі столицею України діти Торецька провели екскурсію Києвом, відвідали Державний музей авіації, Національний музей історії України, Алею Героїв Небесної Сотні на Майдані Незалежності. Учні музичної школи імені Івана Карабиця, Палієнко Софія та Пальова Анна, взяли участь у фестивалі «Муромець Фест».

За матеріалами сайту Торецької ВЦА

На Донеччині запустили два безкоштовні автобуси для мешканців ізольованих сіл в “сірій” зоні

Працівники благодійної організації ADRA в Україні запустили два соціальних автобуси для мешканців прифронтової зони на Донеччині.

Можливість користуватися безкоштовним автобусом отримали жителі відокремлених населених пунктів – польових і станцій Южно-Донбаська.

Допомога надається в рамках проекту «Відновлення житла та надання необхідної допомоги людям, потерпілим у результаті конфлікту на сході України», який реалізує ADRA Україна та ADRA Deutschland при фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt).

За матеріалами сайту «Вчасно»

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *