УКУ передав на Схід третю переобладнану автівку із накриттям (КУНГом)

В УКУ відбувся чин благословення і передачі на передову уже третього спеціально переобладнаного під прально-банний комплекс ЗІЛ 131 із КУНГом. З допомогою цієї автівки у польових умовах бійці зможуть митися та прати одяг. Комплекс передали у 24 механізовану бригаду імені Данила Галицького, котра згодом поїде в наступну ротацію в зону бойових дій на Сході України.

Закупівлю обладнання та роботи з переоснащення здійснили за сприяння представників УКУ та координації «Волонтерської сотні УКУ».

«У 2016 році, ми отримали в подарунок від УКУ перший такий прально-банний комплекс і вже використовуємо його понад два роки, – каже Михайло Малець, командир групи матеріального забезпечення. – Він дуже практичний, мобільний і зручний як у використанні так і в обслуговуванні – тут все продумано до найменших дрібниць».

Керівник господарського відділу студентського містечка УКУ Роман Радь розповів детальніше про унікальність оснащеного автомобіля: «Це банно-пральний комплекс з запасом води – тисячу літрів. Сюди вмонтовані душові кабіни, рукомийники, пральні машини, насос підкачки для забезпечення потрібного тиску для пральних машин та підготовки гарячої води бойлером. Також є дизель-генератор – автономне живлення, яке не потребує під’єднання до мережі. Машину можна запустити і в польових умовах, і у стаціонарних – підключати до електромереж. Каркас автомобіля теж був не у найкращому стані і доводилось переробляти практично все: і дно, і облицювання»

Отець Петро Терлецький, координатор «Волонтерської сотні УКУ», розповів, що над переобладнанням автомобіля трудилися працівники господарського відділу, а закупили обладнання за кошти пожертв викладачів і працівників УКУ. «Попри велике фізичне навантаження працівники господарського відділу все ж знаходили годину-дві, щоб працювати над переобладнанням автомобіля. Основний бюджет – це пожертва одноденних заробітків наших викладачів і працівників, – каже отець Петро Терлецький. – Наша маленька лепта – знак солідарності з бійцями, які з дня у день перебувають у дуже непростих умовах, в окопах, але через наші малі вчинки пам’ятають, що вони не одні».

До освячення автомобіля та молитви приєднався і отець-ректор УКУ Богдан Прах, який опісля звернувся до присутніх бійців АТО та працівників УКУ: «Я дуже радий, що з допомогою цього комплексу бійці матимуть можливість на такі банальні, але часто недоступні на передовій, речі як помитися і переодягнутися. Та робота, яку ви робите, та відданість, яку ви демонструєте кожного дня у своїй службі – дуже важлива для нас усіх. Знайте, що ми її відчуваємо і молимося за вас».

Цікаво, що на передову поїде не лише переобладнаний КУНГ, але й гітара, яку виготовляв колишній боєць 79 бригади Артур – родом із Донецька – який воював більше року на Сході, а зараз живе у Львові. На гітарі вигравірувані емблема УКУ і цитатою із «Заповіту» патріарха Йосифа Сліпого: «Силу на моєму хресному шляху в’язня Христа ради давала мені свідомість, що цим шляхом іде також зо мною моє духовне стадо, мій рідний Український нарід, всі владики, священики, вірні, батьки і матері, малолітні діти, жертовна молодь і безпомічні старці. Я не самотній!»

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *