Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 20 вересня 2018 року

Латвійська Республіка передала 11 тон гуманітарної допомоги для переселенців Донеччини

Черговий вантаж гуманітарної допомоги від Латвійської Республіки прибув на Донеччину. Це вже 11 вантаж для внутрішньо-переміщених осіб Донецької та Луганської областей. Протягом цього року – це 3-й гуманітарний конвой до зони проведення Операції Об’єднаних сил. Половину вантажу вже було доставлено Національною гвардією України на Луганщину, ще 11 тон сьогодні доставлять до м. Слов’янськ та передадуть  представникам ГО «Захист прав та свобод внутрішньо переміщених осіб «Право на життя».

Безпека руху: міжнародна траса М-03 від кордону з Харківщиною до Слов’янська вже має сучасну пластикову розмітку

Виконано роботи з нанесення розмітки проїзної частини автодороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський з використанням методу структурного нанесення холодного пластику. Крім того, відремонтовану цього року ділянку траси від повороту на Святогірськ у напрямку Слов’янська протяжністю 11,5 км облаштовано новими дорожніми знаками, у тому числі й індивідуального проектування. На даний час на об’єкті виконуються роботи з укріплення узбіч та встановлення бар’єрного огородження.

Багатих громад на Донеччині стало ще більше

Експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні провели аналіз показників фінансової діяльності ОТГ за перше півріччя 2018 року.

Громади Донецької області в цьому аналізі займають високі результати.

Всі ОТГ розділили на чотири групи в залежності від чисельності населення.

У групі з населенням до 5 тисяч жителів Андріївська ОТГ зайняла 11 місце серед 248 громад. Шаховська ОТГ виявилася на 29 місці.

У групі об’єднаних громад з населенням до 10 тисяч мешканців, високі результати має Іллінівська ОТГ – 67 місце серед 232 ОТГ.

Увійшли в 30-ку кращих великі громади Донецької області з населенням більше 15 тисяч чоловік. Таких ОТГ в Україні 87. Миколаївська ОТГ на 12 місці, Соледарська ОТГ – 20, Лиманська ОТГ – 25 місце.

Краматорськ отримав 4 новеньких тролейбуса

Міський голова Андрій Панков вручив ключі від 4 машин співробітникам трамвайно-тролейбусного управління. Краматорськ став одним із перших міст в Україні, яке оцінило перспективу використання тролейбусів з опцією автономного ходу.

«Сказано – зроблено», – так оцінили роботу міського голови та депутатського корпусу мешканці селища Красногірка, для яких невдовзі запрацюють нові тролейбуси на новому маршруті, що з’єднає їх з центром та головними заводами міста.

Маріуполь нагородили за перше місце в рейтингу прозорих міст

Ще в минулому році Маріуполь в рейтингу прозорих міст займав 57 місце. Вже сьогодні в Маріупольській міській раді представники місцевої влади отримали пам’ятну нагороду за лідируючу позицію в рейтингу від міжнародної організації Transparency International.

Таку нагороду вручають лише тим містам, чиї показники подолали позначку у 80 балів зі 100 можливих.  Перше місце в рейтингу прозорості міст України Маріуполь зайняв з відміткою у 81,1 бали.

Маріупольські футболісти показали високий клас в Азіатсько-Тихоокеанських  іграх

У Малайзійському місті Пенанг пройшли Всесвітні Азіатсько-Тихоокеанські ігри. Змагання включали програму з 22 видів спорту. Серед них бадмінтон, баскетбол, волейбол, футбол, гольф, спортивні танці, хокей на траві, легка атлетика, тощо. В іграх відзначилися маріупольські спортсмени.

Футбольні змагання серед ветеранів зібрали плеяду легендарних в недалекому минулому спортивних зірок. Серед них виявилися і знамениті маріупольці. У складі збірної команди України взяли участь: О. Васютіч, В. Іллічов, С. Платунов, В. Міхєєв, В. Горчанов.

Переповнені трибуни глядачів і доброзичлива атмосфера перетворили Ігри для спортсменів і уболівальників на справжнє свято. У підсумку маріупольці виявилися на п’єдесталі пошани. Українська команда стала переможцем футбольного турніру, а одним з найяскравіших спортсменів на газоні був Олександр Васютіч.

У Маріуполі майже на 50 млн гривень закуплять житло для сиріт і переселенців

У Маріуполі стартує конкурс на придбання житла для дітей-сиріт і переселенців.

Міська рада планує закупити квартири до кінця року у городян за ринковою ціною. На закупівлю виділено майже 50 мільйонів гривень – 16 мільйонів підуть на придбання квартир для дітей сиріт і ще 30 – для переселенців.

У Бахмуті відкрили один з перших в Донецькій області «Інклюзивно-ресурсний центр»

20 вересня 2018 року у Бахмуті відбулося відкриття комунального закладу «Інклюзивно-ресурсний центр» на базі загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №2.

На створення та утримання Центру в 2018 році з усіх джерел фінансування передбачено спрямувати 979,2 тис. грн., В тому числі за рахунок коштів субвенції з державного бюджету 474,4 тис. грн. і  504,8 тис. грн. коштів місцевого бюджету, які залучені на ремонт приміщень, будівництво пандуса і придбання обладнання.

Центр обслуговуватиме дітей віком від 2 до 18 років.

Основним завданням функціонування ІРЦ визначено проведення комплексної оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб дитини (оцінки фізичного, мовного, когнітивного розвитку, розвитку емоційно-вольової сфери та навчальної діяльності), розробка рекомендацій по програмі навчання та надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами.

Мешканці Добропілля можуть реалізувати свої проекти

Завдяки співпраці з програмою «Active Citizens» від British Council та підтримці від Добропільської міської ради, місто Добропілля, що у Донецькій області, долучилося до програми з фінансування та реалізації ідей, направлених на розвиток міста — пітчинг проектів!

Захід розраховано на активних мешканців міста. Кожен, хто має цікаві ідеї щодо розвитку місцевої громади, може до 20 жовтня подати власний проект для участі у конкурсі, заповнивши онлайн — заявку. Сума гранту 30 000 гривень.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *