Латвійська Республіка передала 11 тонн гуманітарної допомоги для переселенців Донеччини

Черговий вантаж гуманітарної допомоги від Латвійської Республіки прибув на Донеччину. Це вже 11 вантаж для внутрішньо-переміщених осіб Донецької та Луганської областей. Протягом цього року – це 3-й гуманітарний конвой до зони проведення Операції Об’єднаних сил. Половину вантажу вже було доставлено Національною гвардією України на Луганщину, ще 11 тонн сьогодні доставлять до м. Слов’янськ та передадуть  представникам ГО «Захист прав та свобод внутрішньо переміщених осіб «Право на життя».

Про це сьогодні розповіли на брифінгу у Донецькій ОДА перший заступник очільника області Євген Вілінський, Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс та начальник відділу інформаційного, духовного та культурного забезпечення управління по роботі з особовим складом ГУ НГУ, полковник Сергій Блощіцин.

«Для нас дуже важливо сьогодні допомогти Донбасу, тому що ми підтримуємо територіальну цілісність України. Для нас дуже важливо, щоб тут, на Донеччині, люди відчували не тільки політичну підтримку, а і практичну. Саме тому ми вкотре привозимо такі гуманітарні вантажі», наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в України Юріс Пойканс.

Перший заступник голови облдержадміністрації  Євген Вілінський зазначив, що Донеччина дуже вдячна латвійській стороні – їх допомога це не тільки гуманітарна допомога населенню і нашим військовим, які боронять нашу країну. З Латвійською Республікою реалізується цілий комплекс проектів, пов’язаних з розвитком  людського капіталу, проходить стажування підприємців в Латвії, триває співпраця і по освітнім програми.

 «Це вже не перша наша зустріч і ми маємо спільні погляди на те, що відбувається під час війни на сході країни. Сьогодні обговорили багато питань щодо співпраці в економічній сфері, розвитку громад. Думаємо разом як протистояти інформаційним загрозам з боку ворога. В цьому питанні – і нам є чим поділитись, і латвійська сторона має великий досвід у інформаційній боротьбі з агресором», – розповів Євген Вілінський.

Звісно, велику роль у проекті з гуманітарної допомоги відіграє Національна гвардія України, підрозділи якої вже у восьмий раз беруть участь у доставці гуманітарного вантажу від латвійської сторони. «За ці вісім заходів ми доставили понад 160 тонн гуманітарки. На цьому наша співпраця з Латвійською Республікою не закінчується – ми разом реалізуємо проекти щодо розвитку військового капеланства та військово-патріотичного виховання», – повідомив полковник Сергій Блощіцин.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *