Представникам громад розповіли про шляхи розвитку освіти в ОТГ

В Іллінівській сільській об’єднаній територіальній громаді на базі Іллінівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів пройшли семінари–наради з представниками ОТГ. Метою семінарів було надання методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад Донецької області в галузі освіти. Організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Представники департаменту освіти і науки Донецької ОДА та спеціалісти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти розповіли про підвищення кваліфікації педагогічних працівників у контексті нового Закону України «Про освіту»; ризики, проблеми та шляхи їх подолання в процесі комунікації з освітнім округом; щодо міжнародного виміру в освіті з реалізації регіональної програми розвитку освіти: «Освіта Донеччини в Європейському вимірі 2017-2020 роки».

Присутні представники громад мали змогу на власні очі побачити оновлену опорну школу, оснащену сучасним обладнанням, обговорити нагальні питання, поділитися досвідом один з одним.

Так, перший заступник Лиманського міського голови Юрій Драч розповів про формування відділу освіти в Лиманській громаді та планів на майбутнє.

Під час зустрічі заступник директору департаменту-начальник управління освітньої політики та менеджменту департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева зазначила, що потрібно не тільки побудувати, відкрити, обладнати школу, необхідно забезпечити науково-методичний супровід навчально-виховного процесу, ось тоді ми отримаємо нову українську школу.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *