Результати засідання обласного комітету щодо забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

20 вересня 2018 року в місті Краматорськ в Авангард-Холі було проведене засідання консультаційно-дорадчого органу облдержадміністрації – обласного комітету щодо забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Відповідно до порядку денного про стан виконання Плану заходів зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки на території Донецької області звітував Теклюк Василь Якович – в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, заступник голови обласного комітету доступності. Також комітетом були заслухані звіти по створенню безперешкодного життєвого середовища у Волноваському та Костянтинівському районах.

Обговорили питання щодо врахування потреб осіб з інвалідністю при проведенні реконструкції центральних площ міст Дружківка та Костянтинівка. Помічник Краматорського міського голови Малій Тетяна Петрівна та заступник Дружківського міського голови Крамський Петро Васильович детально розповіли про засоби доступності, передбачені проектами реконструкції центральних площ міст Краматорськ та Дружківка для можливості безпечного пересування людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Заступник голови Маріупольської територіальної первинної організації Українського товариства сліпих Кочетова Олена Володимирівна представила презентацію щодо створення безперешкодного життєвого середовища для людей з порушенням зору в місті Маріуполь в рамках реалізації міської програми «Доступний Маріуполь». Поділилася досвідом роботи комітету доступності Маріупольської міської ради в напрямку усунення перепон, з якими кожен день стикаються люди з вадами зору на вулицях міста. Вона підкреслила важливість співпраці влади з громадськими організаціями осіб з інвалідністю для отримання консультацій.

За результатами обговорення питань порядку денного членами обласного комітету доступності були відзначені планомірна робота зі створення безперешкодного середовища у Волноваському районі, а також позитивний досвід спільної роботи товариства сліпих з виконавчими органами Маріупольської міськради.  Були прийняті рішення про обстеження робочою групою стану засобів доступності споруджених на центральній площі міста Дружківка, про повторне заслуховування стану справ щодо забезпечення доступності у Костянтинівському районі.

Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *