ООС: зведені дані – 24 вересня 2018

Минулої доби інтенсивність бойових дій на окремих ділянках в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво зросла. Ворог значно збільшив кількість обстрілів наших оборонних опорних пунктів, у тому числі з мінометів заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Незважаючи на таке загострення обстановки, вона залишалася під повним контролем Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 35 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. У тому числі ворог 13 разів накривав позиції наших військ вогнем із заборонених Мінськими домовленостями 120-го та 82-го мінометів, випустивши загалом 85 мін обох калібрів.

Підрозділи Збройних Сил України 12 разів були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Внаслідок ворожих обстрілів троє наших військовослужбовців дістали поранення. Наразі стан здоров’я наших захисників – задовільний, їм надається уся необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

Із зафіксованих минулої доби 19 прицільних обстрілів з боку противника найбільше – по 6, відбулося поблизу Кримського та Новолуганського.

При цьому якщо в районі Кримського російсько-окупаційні війська застосовували автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, то біля Новолуганського посилювали свою вогневу активність, використовуючи міномети 120-го та 82-го калібрів, а також станковий протитанковий гранатомет.

З мінометів калібру 82 мм ворог вночі вів вогонь по наших позиціях неподалік населених пунктів Шуми та Майорськ, захисники Південного були обстріляні з цих же мінометів та станкового протитанкового гранатомету зранку, а ввечері під вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів двічі потрапили українські військові поблизу Луганського.

Таким чином, по позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Луганського та Новолуганського окупанти за добу застосовували важке озброєння найчастіше – 10 разів.

Донецький напрямок

Зафіксовано 16 прицільних ворожих обстрілів.

Наші опорні пункти поблизу Гнутового протягом ночі противник два рази обстріляв із автоматичного гранатомету, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а зранку – з озброєння бойової машини піхоти. Надалі – вдень та ввечері – тут ще 4 рази лунали ворожі постріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Водяного за добу зафіксовано 3 обстріли з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Піхотне озброєння з різною інтенсивністю російсько-окупаційні війська застосовували неподалік населених пунктів Піски, Лебединське, Авдіївка та Павлопіль.

Зауважу, що по позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Авдіївки та Чермалика у другій половині дня противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Ситуація на сьогодні, 24 вересня

Станом на сьогоднішній ранок зафіксовано 4 ворожих обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

На Луганському напрямку вночі противник вів провокаційний вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї поблизу Кримського.

А під ранок окупанти знову застосували важке озброєння біля Південного – тут за півгодини наші військовослужбовці нарахували 8 прильотів ворожих мін 120-го калібру.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил під Широкиним – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а під Лебединським – з кулеметів великого калібру.

Вогонь у відповідь наші військовослужбовці не відкривали, втрат серед наших військових немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російська окупаційна адміністрація приховано заборонила виїзд на територію РФ всім чоловікам призивного віку, незалежно від їх громадянства та обставин, за яких вони опинились на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Крім того, запроваджено й інші обмеження громадянських прав для населення чоловічої статі. Зокрема, заборонено перебувати на лікуванні не за місцем прописки, або проживати більше трьох діб у інших населених пунктах без реєстрації т.зв. «правоохоронними органами».

Зазначені обмеження введено за вимогою російських слідчих та співробітників органів ФСБ РФ, які здійснюють розшук т.зв. військовослужбовців російсько-окупаційних військ, причетних до скоєння правопорушень і самовільного залишення місць служби. При цьому, під зазначеним приводом вживаються комплексні заходи з виявлення осіб, які ухиляються від осіннього призову на військову службу у складі підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *