Вдови учасників бойових дій пройшли шлях оновлення у Гошівському монастирі

Дружини загиблих у зоні бойових дій на сході України взяли участь у реабілітації в Гошівському монастирі згромадження Сестер Пресвятої Родини.

Такий відпочинок для них організувала Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Патріаршої курії УГКЦ. Реколекції тривали з 17 по 20 вересня 2018 року.

Біль непоправної втрати для багатьох з них став причиною важких фізичних, емоційних і духовних недуг. На Прикарпатті команда священиків, психологів, сестер-монахинь, масажиста-реабілітолога намагалися допомогти учасницям реколекцій віднайти душевний спокій і сенс життя. Щодня для них проводились духовні бесіди та індивідуальні психологічні консультування, подорожі, масаж, волейбол, групові психологічні заняття. Однак, на завершальному колі багато з них сказали, що вирішальною у відновленні життєвих сил була для них Свята Літургія, де капелани виголошували проповідь для роздумування, а в подальшому мали індивідуальні духовні бесіди.

У реабілітації брали участь жінки із Волинської, Запорізької та Львівської областей – всього 18 осіб.

Організатори сподіваються, що робота, яку провела команда фахівців надасть можливість жінкам-вдовам повернутися додому з новими силами, включитися у повсякденне життя та планувати подальше майбутнє.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zdorovia.ugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *