Якби молоковоз був бензовозом: халатність поліції ледь не призвела до …

Якби молоковоз був бензовозом: халатність поліції ледь не призвела до летальних наслідків

Страшна ДТП на трасі Харків-Київ ледь не призвела до летальних наслідків. Бездіяльність поліції стала причиною аварії, під час якої водій фури врізався в іншу фуру, яка пролежала на трасі вже дві доби. На щастя, водій лишився живий, хоча і зазнав важких травм. Якби віз не молоко, а нафтопродукти, наслідки були б куди жахливішими.

А от якби не халатність поліції, аварії не було б взагалі. Справа в тому, що дві доби тому на місці цього ДТП сталася інша біда: перевернулась фура із яблуками. За правилами, оформивши дорожньо-транспортну пригоду, поліція мала б відбуксувати перевернуту фуру. Та навіть якщо це не представлялося можливим, місце аварії мало бути обнесене спеціальними знаками і стрічками, аби інші водії могли побачити лінію об’їзду. То ж, водій молоковозу, уступивши дорогу іншому автомобілю, здав вправо і, через відсутність відповідних знаків, врізався в лежачу фуру. Дещо різниться поведінка патрульної поліції у самих містах. Наприклад, у столиці машини, які не сплачують за паркування, забирають евакуатори на штрафмайданчики. Таке «задоволення» коштує водієві у столиці близько 3000 гривень. А ось автомобілі Lexus, Mercedes, BMW та інші представницького класу, які паркуються в центрі міста під забороняючими знаками або на пішохідних зонах і тротуарах, ніхто не чіпає. Такий собі, вибірковий заробіток Нацполіції. Тож, вочевидь, що перевернуту фуру не хотіли відбуксовувати з траси, бо за це грошей не заробиш. Проте, що це може забрати чиєсь життя – поліцейські не подумали.

Халатність та бездіяльність поліції призводить до того, що жоден громадянин України не може почувати себе захищено. Майже 5 років тому ми вийшли на Майдан Незалежності, у тому числі, проти поліцейської держави. Ми хотіли і боролися за нову Україну, де кожен громадянин і кожен гість України, почуватиметься вільно, безпечно і захищено. Натомість нинішня влада зробила все, аби якнайшвидше та якнайбільше вкрасти у держави, інтереси ж громадян не цікавлять нікого, крім нас самих. Саме тому ми об’єдналися у рух «Визволення» та створюємо Сили Оборони України. Допоки поліція та інші органи, які відповідають за безпеку, не виконують своєї роботи гідно та професійно, в інтересах держави та громади, ми захищатимемо себе самі та тих, хто потребує допомоги. Сила – у єднанні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *