Читаю новину: “Голова Львівської державної адміністрації Олег Синютка …

Читаю новину: “Голова Львівської державної адміністрації Олег Синютка доручив виготовити буклети для мешканців області про страхи та ризики роботи за кордоном”… У такий спосіб керівник Львівщини, очевидно, хоче вирішити проблему відтоку робочої сили – залякуванням! Я б порадила не морочитися і відразу забирати у людей паспорти… Має спрацювати!

А якщо серйозно, то проблема глобальна. Я про це вже казала. Понад мільйон наших громадян щороку виїжджають за кордон на роботу, за даними МЗС… Але виїжджають вони не тому, що Синютка досі не намалював їм буклетів про “жахи капіталістичного світу”, а тому, що їм вдома, в Україні, лишатися немає жодного сенсу: ні роботи, ні заробітку, ні перспектив.

І якщо ми не хочемо, щоб наші громадяни втікали з країни, то радянськими методами залякування тут справі не зарадиш. Не допоможе ані “буклет”, ані залізна завіса… Я пригадую, як нас лякали в СРСР, що в Америці “люди сплять в коробках з-під телевізора під мостом”, і що воно дало? Де той СРСР?

Для того, щоб зупинити відтік робочої сили, треба тут, в Україні, нашим співвітчизникам давати бодай мінімальні пристойні умови життя і праці. Люди шукають надію і сподівання, вони не хочуть виїжджати, але в них просто немає іншого виходу. Це – еміграція відчаю…

Люди хочуть поваги і достойного життя для себе та своїх дітей. А діяльність (бездіяльність) та байдужість влади лякають їх сьогодні значно більше, ніж полуничні ділянки у Польщі…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *