Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 26 вересня 2018 року

Дитяча центральна бібліотека відсвяткувала свій піввіковий ювілей

У Книжному домі яблуку ніде було впасти – книгозбірня відзначала свій 50-річний ювілей. На свято «Бібліотека у колі друзів» завітали маленькі читачі, їхні батьки, вчителі, друзі та партнери.

На початку свята гості переглянули історичний фотоальбом бібліотеки, згадали, як все починалося, хто стояв біля витоків книгозбірні, людей, які в різні роки внесли свій вклад у становлення та розвиток бібліотеки, пораділи своїм здобуткам та помріяли про майбутнє.

Найкращих читачів бібліотека відзначила нагородами та подарунками у різних номінаціях.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Слов’янську відзначили 85-ліття станції швидкої медичної допомоги

У Слов’янській школі мистецтв пройшов концерт на честь 85-річчя окремого підрозділу станції швидкої медичної допомоги м. Слов’янськ КЛПУ “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

У цей святковий день працівників станції від імені міського голови Слов’янська привітав заступник міського голови Юрій Подлесний та Ігор Кияшко, директор Донецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Після перегляду фільму про історію центру, для медиків пройшов концерт молодих музикантів шкіл мистецтв.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

На площі біля згорілої міськради з бетонних пазлів склали інкрустацію «Маріуполь»

  Підрядники за допомогою «болгарок» вирізали з ФЕМ плиток чорного і сірого кольору елементи пазлів.

Виготовлення елементів проводилося по заздалегідь виробленої розмітці. Пізніше їх склали в 19 літер українською та грецькою мовами. Наразі роботи з укладання написів «Маріуполь» та «Мαριούπολη» на головній алеї, яка веде до центрального входу будівлі міськради, завершені.

За матеріалами сайту mrpl.city

Маріуполь «зберуть по пазлам»: на честь ювілею про місто зняли історичний фільм

  На честь 240-річчя Маріуполя в подарунок місту зняли фільм «Маріуполь 240: пазли історії». Ініціатором зйомки стала Маріупольська міська рада.

Кожна з десяти серій присвячена певному історичному періоду розвитку міста. У фільмі використані оригінальні історичні кадри і архівні фотографії.

У зйомках взяли участь талановиті актори Народного театру «Театроманія», а також жителі Маріуполя.

Прес-служба міської ради відзначає, що ідея фільму «Маріуполь 240: пазли історії» полягає в тому, щоб зібрати історію міста в єдине ціле.

За матеріалами сайту mrpl.city

Олександру Хараберюшу вручена нагорода від міської ради

Засідання XXXV сесії Маріупольської міської ради VII скликання почалося з нагородження дружини і доньки загиблого полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша.

Це мужній і героїчний чоловік. Він ліквідував серії терактів, розслідував найгучніші злочини – захоплення ГУВС, розстріл прикордонників. Ціною свого життя захистив десятки життів. 31 березня трагічно пішов. У липні йому присвоїли звання «Почесний громадянин Маріуполя», на жаль, посмертно . Це єдина людина, яка стала почесним громадянином міста в цьому році.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі вперше вручили нагороди за заслуги перед містом

Перед початком пленарного засідання міської ради міський голова Вадим Бойченко нагородив маріупольців, які приклали максимум зусиль задля покращення життєдіяльності міста. Серед їх числа були працівники у сфері освіти, культури, житлово-комунального господарства, медицини, представники силового блоку, спортсмени та металурги.

Почесною відзнакою міського голови «За заслуги перед містом» всього відзначили 10 осіб.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Товариський матч із футболу серед членів «Ліги Майбутніх Поліцейських» у рамках проекту «Схід і Захід – Разом»

У Бахмуті на стадіоні «Металург» зустрілися у футбольному поєдинку збірні команди головних управлінь Національної поліції Донецької та Закарпатської областей. За першість також поборолися юнацькі команди «Ліги майбутніх поліцейських» з Бахмута та Краматорська.

Спортивним святом відзначили правоохоронці третю річницю співпраці Донеччини та Закарпаття. Проект «Схід і Захід – разом» розпочався восени 2015 року, та з кожним роком зв’язки між крайніми точками України міцнішають.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Більше 200 претендентів відвідали осінній ярмарок вакансій в Дружківці

Дружківський міський центр зайнятості провів ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості.

З відвідувачами працювали консультанти, які допомагали пройти експрес-діагностику професійних якостей, пропонували практичні кейси для ефективної самопрезентації, проводили майстер-класи зі складання резюме. На локації Центр розвитку підприємництва бажаючі отримали інформацію про самозайнятість, дізналися про умови реалізації проекту «Український донецький куркуль».

Ярмарок відвідали понад 200 претендентів, 107 з яких запросили безпосередньо на підприємства для подальшої співбесіди та працевлаштування.

  За матеріалами сайту donbass-info.com

Криміналіст із Дружківки – чемпіон України з пауерліфтингу

На рахунку поліцейського Євгена Петреня близько 15 медалей з різних змагань країни та Європи, а також звання майстра спорту України. А днями скарбничку його досягнень поповнила бронзова медаль чемпіонату України з класичного пауерліфтингу, який проходив у м. Коломия Івано-Франківської області.

У заході взяли участь понад 250 спортсменів з різних областей країни. Євген Петрень виступав у віковій групі до 23 років у ваговій категорії до 105 кг.

  За матеріалами сайту Національної поліції Донецької області

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *