Презентовано практичний посібник для здійснення заходів у …

Презентовано практичний посібник для здійснення заходів у зовнішньоекономічній діяльності

Його підготовлено для використання працівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій.

«Він допоможе оволодіти знаннями та навичками при здійсненні заходів у сфері зовнішніх зносин, коли необхідно дотримуватися певних традицій, умовностей та правил, спільність яких називається дипломатичним протоколом», – відзначила заступник директора – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Ольга Рибалко.

Протоколу дотримуються при переговорах, підготовці угод, надаючи їм урочистістю більшої поваги до особливо важливих положень цих угод.

У цьому практичному посібнику, зокрема, наголошено на важливості протоколу, вимогах до документів дипломатичного листування.

Зазначено, як організовуються дипломатичні прийоми, візити, офіційні контакти та ділові бесіди, а також акцентується увага на необхідності дотримання вимог ввічливості. Окремий розділ розкриває традиції дипломатії у різних країнах світу та міжнародну ввічливість.

У розділах посібника йдеться про дипломатичне листування, службове відрядження за кордон, особисті візити та бесіди, дипломатичні прийоми, міжнародну ввічливість, специфіку ділового спілкування, етику і норми дипломатичного протоколу в зарубіжних країнах, рекомендації щодо порядку ведення діловодства, особливості укладання угод.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *