Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 27 вересня 2018 року

Слов’янський економічний форум-2 приступив до роботи

Профілактичні заходи «Кинь палити при житті», які протягом тижня проводили поліцейські, соцпрацівники та лікарі, охопили близько 200 дітей з різних навчальних закладів. У 7 загальноосвітніх школах слов’янського району пройшли профілактичні лекції під загальною назвою “Кинь палити при житті”. Про небезпеку тютюну дітям різного віку розповідали співробітники ювенальної превенції Слов’янського відділу поліції, представники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також лікар-нарколог.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Маріупольці завоювали дев’ять медалей на всеукраїнських змаганнях

У Черкасах проходив Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Поборотися за перемогу приїхало 200 спортсменів з усіх міст України, серед яких були і наші земляки. На змаганнях Маріуполь представили Ігор Кузьмін, Олексій Рогозян і Павло Грачов. Вони виступали в наступних категоріях: 45-49 років, 70+ і 75+, на дистанціях: 1,5, 1,8, 2, 2,3 і 2,9 км. Для наших спортсменів ці змагання ознаменувалися високими досягненнями і сходженням на п’єдестал пошани. За результатами чемпіонату, кожен з маріупольців завоював по три золоті медалі.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

На Донеччині знайшли кам’яну бабу, якій жертвують гроші

У Донецькій області знайшли кам’яний масивний курган з кам’яною бабою на вершині. Знахідку виявили під час об’їзду ланцюжка курганів під назвою «Сторожові могили», що знаходяться в Великоновосілківському районі. Подібні відкриття в наші дні відбуваються вкрай рідко. Співробітники музею відзначили цікаву традицію місцевих жителів – жертвувати дрібниця на удачу, залишаючи її біля підніжжя гори.

За матеріалами сайту mrpl.city

Жителям Костянтинівки став доступний 4G

Швидкісним інтернетом від мобільного оператора можуть користуватися жителі Костянтинівки. Оператор мобільного зв’язку Vodafone запустив 4G в Костянтинівці. Жителям цього міста на телефони прийшло повідомлення з новиною про запуск швидкісного мобільного інтернету. Для того, щоб користуватися цією послугою, треба поміняти сім-карту і мати гаджет, який підтримує інтернет.

За матеріалами сайту Знамя індустрії

Делегація з Покровська прийняла участь у семінарі з розвитку біоенергетичних технологій

З метою ознайомлення з поточною роботою та планами проекту ПРООН у сфері теплопостачання та вивчення досвіду з розвитку й комерціалізації біоенергетичних технологій у муніципальному секторі, делегація з м. Покровська на чолі із заступником Покровського міського голови Дмитром Гордієнко відвідала семінар. В рамках якого делегація з міста мала унікальну можливість обговорити ключові питання з інвесторами щодо реалізації цього проекту в Покровську.Зараз, у нашому місті виготовляється проект по реконструкції котельної на м-н Лазурний та твердопаливну ТЕЦ й вироблення електроенергії по зеленому тарифу. Паралельно вивчаємо досвід у реалізації подібного проекту у м. Кам’янець-Подільский. Також, вивчаємо можливість використання різноманітного біопалива у якості палива для модульних котельних Покровська. Головна мета реалізації цих заходів – це зниження викидів СО2 в атмосферу, економія енергоресурсів та поступова відмова від газової залежності теплопостачання міста.

За матеріалами сайту Покровської міської ради

В Мангуші пройшов захід із засудженими до покарання без позбавлення волі на тему: «Вірусні гепатити»

Сьогодні, 27 вересня 2018 року, психологом РЦСССДМ Мурзою О. І. у Мангушському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з фахівцем з Мангушського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області було проведено захід з засудженими до покарання без позбавлення волі на тему: «Вірусні гепатити», у кількості 8 осіб віком від 20 – 55 років. У ході заходу учасникам було показано відеолекторій та проведено лекцію-бесіду що таке гепатит, його різновиди, шляхи передачі та профілактика його виникнення.

За матеріалами сайту Мангушської міської ради

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *