На Донеччині реалізується програма доступності

Сьогодні у Краматорську під час колегії Донецької облдержадміністрації було заслухано питання про виконання Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки на території Донецької області.

З початку реалізації Плану заходів в містах та районах області, що підконтрольні українській владі, елементами доступності обладнано 236 будівель соціального та житлово-громадського призначення, з них на 123 об’єктах забезпечено безперешкодний доступ для осіб з інвалідністю, що пересуваються на візках. Найбільше об’єктів обладнано в містах: Дружківка (22 об’єкти), Краматорськ (81 об’єкт), Покровськ (15 об’єктів), та у Волноваському (43 об’єкти), Мангушському (12 об’єктів), Марийському (12 об’єктів), Ясинуватському (13 об’єктів) районах.

За словами в.о. начальника управління містобудування та архітектури Василя Теклюка, здійснено роботи з пристосування інженерно-транспортної інфраструктури для потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. В області функціонує 41 звуковий світлофорний об’єкт зі звуковим оповіщенням для можливості комфортного пересування осіб з вадами зору.

 «Станом на 01 вересня 2018 року в містах та районах області облаштовано з’їздами або пониженими бордюрами 1085 перехресть та пішохідних переходів. У містах та районах області, які підконтрольні українській владі, функціонують 165 одиниць громадського транспорту, пристосованого для перевезення маломобільних груп населення. Ведеться робота щодо забезпечення додержання вимог державних будівельних норм в частині врахування потреб осіб з інвалідністю», – зазначив в.о. начальника управління містобудування та архітектури Василь Теклюк.

За результатами проведеної Державним підприємством «Спеціалізована державна експертна організація – центральна служба української державної будівельної експертизи» та Східною філією Державного науково-дослідного та проектно- вишукувального інституту «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ» експертизи проектно-кошторисної документації у 2018 році були відкориговані 84 проекти. Порушення норм у частині врахування потреб осіб з інвалідністю усунені. Департаментом державної архітектурно-будівельної інспекції у Донецькій області протягом 2017-2018 років у 14 робочих проектах виявлена невідповідність державним будівельним нормам доступності. Порушення усунені в процесі реєстрації дозвільних документів.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *