У Шахівській громаді відкрили ЦНАП

26 вересня в Шахівській об’єднаній територіальній громаді за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза відбулось урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг.

Ігор Стокоз наголосив на необхідності таких Центрів у великих містах та маленьких селищах, а також на тому, що вони допомагають значно скоротити час оформлення документів.

«Самі селяни будуть судити по ньому, як працює і місцева, і державна влада. Сьогодні і Шахівська громада, і інші новостворені громади тільки починають планувати життя, свій розвиток, фінансовий бюджет, соціальну сферу. А тому це перший крок – створення такого чудового Центру. Я сподіваюсь, що мешканці громади достойно оцінять цей ЦНАП. Окрім цього, ми ще відкриваємо агентські пункти Пенсійного фонду. Можливо, у вас знайдеться місце аби створити такий пункт, щоб літні люди, ті, які вже є економічно неактивними, які раніше їздили звертатися до районного центру, щоб вони могли на місцях отримувати послуги пенсійного забезпечення», – зауважив Ігор Стокоз.

ЦНАП у Шахівській ОТГ надає широкий перелік адміністративних послуг, зокрема реєстрація або зняття з реєстрації мешканців села, вирішує земельні питання та проблеми місцевого значення. Тепер у Шахівському ЦНАПі можна отримати закордонні, біометричні паспорти та навіть ID-картки.

Центр оснастили ресепшном, інформаційними терміналами, фронт- та бек-офісами, серверними кімнатами, дитячими ігровими майданчиками, фотоприладдям.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *