ООС: зведені дані – 28 вересня 2018

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші в районі проведення операції Об’єднаних сил. При цьому окупанти не застосовували по захисниках України важке озброєння.

Загалом протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 22 прицільних обстріли.

Захисники України впевнено придушують ворожу активність, не порушуючи Мінських угод. За даними розвідки Об’єднаних сил, 4 бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та ще 8 поранено.

Втрат внаслідок бойових дій у складі підрозділів Об’єднаних сил протягом минулої доби немає.

Луганський напрямок

Бойові дії тривали поблизу Троїцького та двічі в районі Золотого із застосуванням гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Також ворожі обстріли зафіксовано поблизу Кримського та двічі в районі Новотошківського, де окупанти застосували ще й зенітну установку ЗУ-23-2.

З близько 16:00 на Луганському напрямку фіксувалося відносне затишшя.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська продовжують активно здійснювати більшу кількість вогневих провокацій проти підрозділів Об’єднаних сил.

Так, ворог 16 разів застосовував в бік захисників України гранатомети, озброєння БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Непоодинокі обстріли оборонних позицій Об’єднаних сил зафіксовано поблизу н.п. Широкине, Павлопіль, Водяне, Новотроїцьке, по чотири рази під ворожим вогнем перебували захисники Гнутового та Лебединського.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 28 вересня

З початку цієї доби станом на ранок зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли.

Зокрема, на Луганському напрямку російсько-окупаційні війська з близько 07:00 вели активні провокації по наших захисниках Кримського. Окупанти застосовували озброєння БМП, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння. Також зранку з гранатометів й стрілецької зброї ворог вів обстріл оборонців Новотошківки.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу активність.

Донецькому напрямку російські окупанти вночі двічі вели обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших оборонцях Гнутового.

Втрат внаслідок бойових дій з початку поточної доби серед захисників України немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими військовослужбовцями зі складу Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російська федерація продовжує використовувати тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей для створення нових російських баз і арсеналів. Зокрема, на місці колишньої Луганської трикотажної фабрики противник приховано облаштував одну з нових засекречених баз для зберігання зброї і боєприпасів. 23 і 26 вересня ц.р. до цієї бази з н.п. Куйбишеве Ростовської області РФ було доставлено велику партію стрілецької зброї і боєприпасів, призначених для озброєння т.зв. «підрозділів територіальної оборони» у ході проведення мобілізаційних заходів.

Крім того, зброю та боєприпаси із зазначеної російської бази призначено для передачі т.зв. «казачим підрозділам» та іррегулярним формуванням (злочинним угрупованням) у разі поширення бойових дій.

В районі проведення операції Об’єднаних сил з робочим візитом побувала делегація стратегічних радників високого рівня Комітету реформування Міністерства оборони України та Збройних Сил України

Під час візиту відбулась зустріч представників країн Європи та Північної Америки з Командувачем об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим.

Командувач розповів стратегічним радникам про поточну ситуацію в районі проведення операції, навів численні підтвердження збройної агресії Росії проти України, приклади порушень окупаційними військами Мінських домовленостей, факти застосування ними зброї проти мирного населення.

Окремо генерал-лейтенант Сергій Наєв зупинився на гуманітарній складовій в районі проведення операції, взаємодії з військово-цивільними адміністраціями, місцевими громадами, реалізації численних соціальних проектів, відновленні пошкодженої бойовими діями інфраструктури.

Сторони обговорили широке коло питань щодо можливого розвитку ситуації, покращення системи взаємодії та управління військами, можливих шляхів подальшої співпраці з країнами-партнерами.

Командувач Об’єднаних сил подякував представникам делегації за допомогу, в тому числі й військову від урядів їх країн.

В частинах та підрозділах зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України проведено комплексне тренування чергових сил

Підрозділами протиповітряної оборони оперативних командувань було виконано 9 вогневих завдань зі знищення умовних цілей противника.

За словами начальника військ протиповітряної оборони Сухопутних військ генерал-майора Сергія Кісільова, усі залучені до тренування військові частини та підрозділи виконали поставлені завдання на належному рівні.

Найкращу підготовку та бойову готовність продемонстрували відділ протиповітряної оборони та окремий зенітно-ракетний полк оперативного командування «Захід».

Протягом жовтня-грудня поточного року відповідно до Указу Президента України № 274/2018 та розпорядження Кабінету Міністрів України проводитимуться заходи осіннього призову громадян на строкову військову службу

Планується призвати та направити до військ (сил) 17 960 осіб, у тому числі: до Збройних Сил України — 9 010 чоловік, Національної гвардії України — 6 500 чоловік, Державної прикордонної служби — 1550 чоловік, Державної спеціальної служби транспорту — 900 чоловік.

Зазначаємо, що військовослужбовців строкової військової служби Збройні Сили України не залучають для проведення операції Об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях.

Робота призовних комісій всіх рівнів спланована з 1 жовтня по 30 грудня 2018 року. Відправки команд молодого поповнення до військових частин розпочнеться з 8 жовтня. Як повідомлялося, строки проведення призовної кампанії продовжено до трьох місяців у зв’язку зі збільшенням кількості призовників до інших військових формувань. Відповідно, для якісного медичного обстеження та професійного відбору, призовним комісіям надано більше часу на роботу призовних комісій. Законодавством передбачено понад 20 причин для надання громадянам відстрочки від призову, в тому числі й за сімейними обставинами.

Зазначимо, що змішаний принцип комплектування Збройних Сил України відповідає стандартам країн-членів НАТО.

 

Слава захисникам України! Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *