У Краматорську пройшло засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

26 вересня 2018 року в м. Краматорськ  департаментом сім’ї молоді та спорту облдержадміністрації було проведене засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді.

Під час засідання було розглянули такі питання:

1. Про проведення конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019.

2. Про виконання Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Маріуполь.

3. Про організацію та проведення патріотичного вишколу «Теренова гра».

По першому питанню виступив Назаров Олексій – головний спеціаліст департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Під час виступу членам координаційної ради було доведено інформацію про конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019, що проводиться Міністерством молоді та спорту України.

По другому питанню виступила Синєгуб Лариса Олександрівна – головний спеціаліст відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Маріупольської міської ради.

Під час виступу було зазначено, що в м. Маріуполь реалізація Програми національно-патріотичного виховання молоді здійснюється через систему взаємопов’язаних проектів:

– «Відповідальна особистість – міцна держава»;

– «Збережи країну для майбутнього»;

– «З любов’ю у серці, з вірою в душі»;

– «Соборно жито засіваємо»;

– «А мова – це душа народу. Народ без мови – не народ»;

– «Ми українці – ми європейці».

Протягом 2018 року у м.Маріуполь було проведено 209 заходів національно-патріотичного спрямування до участі у яких було залучено близько 15500 осіб молоді Маріуполя.

По третьому питанню порядку денного «Про організацію та проведення патріотичного вишколу «Теренова гра» виступала Трашутіна Тетяна Вячеславівна – методист Донецького обласного дитячо-молодіжного центру.

Під час виступу було зазначено, що в рамках обласних заходів з нагоди відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня 2018 року у м. Краматорськ заплановано проведення обласного патріотичного вишколу «Теренова гра».

Вишкіл проводиться з метою формування у учасників високої патріотичної свідомості,  спонукання молоді до розширення кругозору,  виховання пошани до героїчної історії України,  фізичного загартування та популяризації військово-прикладних видів спорту, виховання у учасників таких рис, як: рішучість, дружність, сміливість, стійкість. Також задачами етапу є:  закріплення навичок роботи в команді,  моральне та фізичне виховання, готовність до виконання обов’язку перед Батьківщиною.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *