У Краматорську виступив Національний заслужений академічний народний хор України імені Григорія Верьовки

26 вересня у Краматорську вже вчетверте відбувся концерт Національного заслуженого академічного народного хору імені Г. Верьовки з нагоди 75 – річчя від дня заснування колективу. Сьогодні в репертуарі хору понад 1000 творів, які розійшлися по світу в записах тиражами до 8 мільйонів, а колектив побував з гастролями в 97 країнах.

Мешканці та гості міста тепло зустріли артистів. Програма колективу була різноманітною: це і танцювальна мандрівка країнами нашого континенту, і віртуозні сольні номери солістів оркестру – сопілкаря Олега Юнєєва та скрипаля Володимира Литвина. Оваціями зустрічали глядачі солістів та артистів хору, адже народні пісні в обробці учасників колективу набули оригінального звучання та неповторного колориту.

Від імені голови Донецької обласної державної адміністрації заступник голови Ігор Стокоз вручив колективу вітальну адресу та квіти на честь 75-річчя від дня заснування, побажав хору плідної праці та творчих здобутків.

Нагадаємо, Національний заслужений академічний український народний хор імені Григорія Верьовки був заснований 11 вересня 1943 року в щойно звільненому від фашистів Харкові. Ще гриміли бої, всюди розруха і голод, а чудовий український композитор і диригент Григорій Верьовка створив неможливе – зібрав талановитих людей і створив творчий колектив. Після смерті в 1964 році свого засновника хор імені Григорія Верьовки очолював його талановитий послідовник – Герой України, народний артист, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, голова Національної всеукраїнської музичної спілки, академік Анатолій Авдієвський.

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *