За маршрутом Слов’янськ – Лиман тривають роботи з укладання асфальтобетонного покриття

Продовжується ремонт навантаженої автодороги загального користування державного значення Т-05-14 Добропілля – Лиман. На даний час асфальтоукладальники працюють за маршрутом Слов’янськ – Лиман у межах Лиманського району, від відремонтованого мосту через річку Сіверський Донець у напрямку Лиману. На об’єкті поточного середнього ремонту тривають роботи з укладання верхнього шару покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону.

Також на верхній шар покриття чекає й автодорога у зворотному напрямку Райгородок – Слов’янськ, за виключенням «заболоченої» ділянки поблизу Слов’янська, повністю відремонтованої ще минулого року.

Нагадаємо, зазначена частина Т-05-14 від Слов’янська до Лиману (15,6 км), яка на півночі області примикає до міжнародної траси М-03 Київ – Харків – Довжанський та прямує в напрямку сусідньої Луганщини, по всій протяжності маршруту вже має зміцнену основу дорожнього одягу та нижній шар асфальтобетонного покриття.

Поточний середній ремонт, виконаний удосконаленим методом (за технологією холодного ресайклінгу), дозволить досягти необхідного модуля пружності донедавна слабкого дорожнього одягу та принципово покращити транспортно-експлуатаційні характеристики автошляху.

Роботи виконує ТОВ «Данко» (на підставі договору зі Службою автомобільних доріг у Донецькій області). Джерело фінансування: спеціальний фонд обласного бюджету (кошти від «митного експерименту»).

Як вже повідомлялось, на Донеччині сучасний метод регенерації використовується для порятунку автодоріг з високою інтенсивністю руху та транспортним навантаженням. Технологію холодного ресайклінгу цього року застосовано для ремонту Т-05-14 Добропілля – Лиман за маршрутом Добропілля – Краматорськ (між селами Новотроїцьке та Андріївка) та Т-05-25 Михайлівка – Селидове – Курахове за маршрутом Селидове – Курахове. На даний час за сучасною технологією триває відновлення Т-05-15 Олександрівка – Покровськ – Костянтинопіль за маршрутом Добропілля – Покровськ.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *