ООС: зведені дані – 01 жовтня 2018

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували вести провокаційні обстріли в бік захисників України, застосовуючи міномети, гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння.

Загалом протягом 30 вересня ворог 28 разів порушував режим тиші.

Захисники України давали адекватну відповідь та придушували ворожу активність. За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби 4 бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та 8 окупантів поранено.

Внаслідок бойових дій один Український захисник отримав поранення. Його евакуйовано до військового-мобільного госпіталя, де він отримує кваліфіковану медичну допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

Луганський напрямок

Протягом 30 вересня російсько-окупаційні війська 16 разів свідомо порушили режим тиші.

Ворожі обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил з мінометів калібрів 120 мм тричі відбулися ввечері поблизу Луганського.

Окупанти також вели непоодинокі обстріли в бік захисників України, застосовуючи гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння в районі н.п Катеринівка, Кримське, Луганське, Новотошківське, Новозванівка та Троїцьке.

У переважній більшості випадків підрозділи Об’єднаних сил адекватно вели вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Зафіксовано 12 ворожих обстрілів позицій захисників України.

Російсько-окупаційні війська випустили декілька мін калібрів 120 та 82 мм та вели обстріли з протитанкових ракетних комплексів по нашим оборонцям Гнутового та Водяного.

Також ворожі вогневі провокації з гранатометів та іншого піхотного озброєння зафіксовано поблизу н.п. Піски, Лебединське, Гнутове, Павлопіль, Водяне, Широкине, Опитне.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 1 жовтня

З початку цієї доби станом на ранок зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли. Усі вони відбулися на Донецькому напрямку.

З гранатометів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели вогневі провокації в районі Новотроїцького та двічі поблизу Водяного.

Бойових втрат з початку поточної доби серед наших військовослужбовців немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Протягом вересня ц.р. у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК ЗС РФ приховано проводилась ротація особового складу інженерних підрозділів. При цьому, передача посад російськими офіцерами інженерних служб, у т.ч. технічної документації, карт, схем встановлення та обслуговування мінних полів, проводилась формально і з порушеннями, що вже призвело до підриву на власних мінних полях особового складу противника та цивільного населення. Зокрема, під час ротації одного з передових підрозділів 1 АК ЗС РФ на власному мінному полі підірвався БТР з особовим складом, втрати склали до десяти військовослужбовців загиблими та пораненими. У зв’язку з цим, рішенням російського окупаційного командування всі інженерно-саперні підрозділи були виведені у пункти постійної дислокації для проведення додаткових занять та інструктажів, внаслідок цього мінні поля окупанти залишили без інженерного спостереження. Це призвело до підриву і загибелі трьох місцевих підлітків.

Сьогодні, 1 жовтня, в Україні стартував осінній призов громадян на строкову військову службу

Заходи призову проводитимуться протягом жовтня-грудня поточного року відповідно до Указу Президента України № 274/2018 та розпорядження Кабінету Міністрів.

Як повідомлялося, восени цього року до Збройних Сил та інших військових формувань України на строкову військову службу буде призвано 17 960 громадян України. У тому числі: до Збройних Сил України — 9 010 чоловік, Національної гвардії України — 6 500, Державної прикордонної служби — 1550, Державної спеціальної служби транспорту — 900 чоловік.

Робота призовних комісій всіх рівнів спланована з 1 жовтня по 30 грудня 2018 року. Відправки команд молодого поповнення до військових частин розпочнуться з 8 жовтня.

Зазначаємо, що військовослужбовців строкової військової служби Збройні Сили України не залучають для проведення операції Об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях.

З 25 по 29 вересня 2018 року у Збройних Силах України під керівництвом начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України проводилися стратегічні командно-штабні навчання з органами військового управління Збройних Сил та іншими складовими сил оборони України «Козацька воля – 2018»

Генеральний штаб ЗС України у взаємодії з органами управління, іншими складовими сил оборони держави, органами державної влади та місцевого самоврядування відпрацював завдання із здійснення загального керівництва обороною держави та відсіччю збройної агресії.

Управління військами здійснювалось із стаціонарних та рухомих пунктів управління. Завдання відпрацьовувались в єдиній системі дій усіх видів та окремих родів військ (сил) Збройних Сил України.

Військові частини, які залучались до навчань, практично виконали весь спектр бойових завдань: від перегрупування з одних оперативних напрямків на інші, до застосування за призначенням. Зокрема, бригада армійської авіації після льотних тактичних навчань на Рівненському полігоні, вже наступної доби висаджувала підрозділи Десантно-штурмових військ в горах на території Закарпаття, а через добу, здійснивши перебазування, підтримувала Десантно-штурмові війська на Півдні.

За словами генерала армії України Віктора Муженка, навчання дозволили протестувати відповідність J-структур реаліям сьогоднішнього дня та підвищити спроможності органів військового управління Збройних Сил України здійснювати управління угрупованнями військ та резервами у ході оборонної та контрнаступальної операцій, з одночасним веденням стабілізаційних дій та організацією територіальної оборони держави.

 

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *