У Славутичі за ініціативи УГКЦ розпочав діяльність «Соціальний центр-ХАБ»

29 вересня 2018 року у Славутичі за ініціативи парафії в честь ікони Божої Матері «Неустанна Поміч» УГКЦ у м. Славутич, розпочав діяльність «Соціальний центр-ХАБ».

Так про цю подію в соціальній мережі написав парох громади, о. Юрій Логаза: «Сьогодні відбулась перша зустріч, яка об’єднала близько 25 дітей в єдиному просторі. Відкриття відбулось за участі гончара – психолога Олександра Видри, а також працівників Славутицького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді».

Як зазначив священик, кожен учасник став на певний момент гончарем, та виготовив свій неповторний виріб з глини. Також під час зустрічі діти познайомились між собою. «Допомагав їм у цьому веселий ведмедик «Тедді». Разом вони малювали, ліпили фігури, грали веселих ігор, йдеться в повідомленні.

Очевидці заходу зазначають: «Насправді дуже цікавий проект розпочався в нашому місті завдяки УГКЦ та особисто о. Юрію. І тим приємніше і дуже почесно було взяти участь в такому незабутньому дійстві. Це дещо неймовірне за враженнями. І для Вільного руху це неабиякий досвід. Дякуємо і будемо дуже раді надалі співпрацювати в такій корисній справі», написала Elena Morozova.

У своєму слові о. Юрій також висловив подяку центру реабілітації дитини «ВІЛЬНИЙ РУХ» за можливість проведення зустрічей ХАБ – Центру у затишних стінах та гостинній атмосфері. Окрім цього він запросив дітей до наступних зустрічей. Запис відбуватиметься за телефоном 0501409852 Ірина.

Зазначимо, що така діяльність виконується завдяки фінансовій підтримці Львівської Освітньої Фундації та загальній координації БО БФ «Карітас-Київ» та Синкела соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ.

Прес-служба Київської Архиєпархії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *