У Святогірську було проведено базовий тренінг за Програмою «Молодіжний працівник»

28 – 30 вересня 2018 року у м. Святогірськ, Донецька обл., командою тренерів у складі Трашутіної Тетяни та Кравчук Олени ( методисти КПНЗ «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр») за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації було проведено базовий тренінг за Програмою «Молодіжний працівник».

Мета тренінгу: сформувати в учасників основні теоретичні знання та практичні навички для реалізації регіональної молодіжної політики.

Завдання тренінгу:

  • забезпечити учасників необхідним базовим рівнем для реалізації успішної молодіжної політики;
  • налагодити діалог між різними учасниками молодіжної політики;
  • надати учасникам можливість створити власну ідентичність себе як молодіжного працівника.

Програма 3-денного базового тренінгу Програми Молодіжний Працівник складалося з 3-х навчальних модулів:

Модуль 1. Молодіжна політика і молодіжна робота. Ключові теми: Хто така молодь? Що таке молодіжна політика? Дорожня карта реформування молодіжної політики в Україні. Участь молоді. Міжсекторний підхід. Молодіжна робота і молодіжна політика. Європейський підхід до молодіжної політики.

Модуль 2. Громада і молодіжна робота в громаді. Ключові теми: Громада. Активізація громади. Молодіжна робота в громаді. Міжсекторний підхід. Участь молоді.

Модуль 3. Компетенції молодіжного працівника. Ключові теми: Молодіжний працівник. Компетентнісний підхід. Компетенції молодіжного працівника. Портфоліо молодіжної роботи Ради Європи.

Учасники тренінгу: лідери та активісти громадських та благодійних організацій, які працюють з молоддю (50 %); державні службовці, відповідальні за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівні (40 %); працівники інших організацій, залучених до роботи з молоддю незалежно від форми власності(10%).

Під час тренінгу учасники мали можливість обмінятися досвідом та знайти партнерів для реалізації спільних проектів в молодіжній сфері, а також презентувати роботу своїх організації.

За результатами тренінгу 25 фахівців з впровадження молодіжної політики в Донецькій області отримають Свідоцтва встановленого зразка.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *